Returnwedstrijd Damesteam Bios 1 – Pijnacker 1

De bollenvelden staan volop te bloeien, het is druk in de streek en wij gaan ervoor en willen deze returnwedstrijd winnen. De vorige keer is er met 5-3 verloren van de dames van Pijnacker, en dat willen wij niet nogmaals laten gebeuren! Vanavond is Michaëla helaas afwezig, en staan Anneke, To, Petra en Martine in de basis. Martine had de indeling al via de app laten weten.

To en Martine startten met de eerste damesdubbel. De eerste set ging erg gemakkelijk. De dames zaten goed in de wedstrijd, gaven veel druk en maakten weinig fouten. De eerste set werd gewonnen met 21-5. Tijdens de rust ontdekte To dat zij dezelfde schoenen heeft als Martine (red: dat wisten wij al!), maar zij met bijpassende sokjes met een mooi roze/blauw randje. Anneke en Petra hebben ook dezelfde schoenen! Dat gaat helemaal goed komen. De tweede set wordt gewonnen met 21-10.

Ook Anneke en Petra speelden erg goed samen. De eerste set ging helaas wel verloren met 24-22, maar de strijdlust zat er goed in. In de tweede en derde set werd het spel alleen maar beter, en de dames van Bios wonnen uiteindelijk vrij gemakkelijk beide sets.

Voor Martine stond een zware single op het programma. Een tegenstandster van formaat, die met dropjes wel raad weet. Gelukkig wist Martine dit, doordat zij zich in een eerder duel hierdoor heeft laten verrassen. Dat mocht vanavond niet gebeuren! Martine speelden goed en tactisch. Dat loonde! Beide sets werden eenvoudig gewonnen.

Ook To had het lastig in haar single. De eerste set wist haar tegenstanders nog te winnen, maar na wat vochtinname en wat energie-oplading ging To vlammend van start in de tweede set. Hierdoor wist zijn zowel de tweede als derde set naar zich toe te trekken.

Anneke walste letterlijk over haar tegenstandster heen. Een dropje gevolgd door een diepe bal en het punt was voor Anneke! Lekker bezig dames!

Toen was het de beurt aan Petra. Vorige keer verloor zij in de derde set met twee punten verschil van de dame van Pijnacker. Petra wilde revanche. De eerste set speelde Petra erg goed. Goede en harde smashes, gevolgd door een drop of diepe bal. Petra wist er wel raad mee! De eerste set werd gewonnen met 21-18. Ook in de tweede set speelde Petra sterk. Helaas raakte haar tegenstandster bij een stand van 18-15 geblesseerd en moest zij de wedstrijd opgeven. Hierdoor kon ook de vierde damesdubbel niet worden gespeeld.

Ondertussen waren ook To en Anneke begonnen aan hun laatste partij van de avond. Met sterk en degelijk spel wisten zij hun tegenstandster helemaal zoek te spelen. Door de blessure van één van hun teamgenoten waren de dames van Pijnacker ook een beetje afgeleid.

Een mooie 8-0 overwinning voor het eerste damesteam van BC Bios. Bij dezen willen wij ook de heren van Bios feliciteren met hun 8-0 overwinning op Dropshot. We gaan goed!