BC BIOS G1 kampioenswedstrijd

Plezier spel je als W.I.N.S.T: dubbel kampioenschap voor BIOS!

Wie de wedstrijdverslagen van BC BIOS leest, weet dat plezier een onmisbaar element is in de Noordwijkse teams. Zo ook op vrijdag 23 juni, de dag van de beslissing in de strijd om het kampioenschap in de dubbelcompetitie. Dit leidde tot een – voor dit team – typische discussie: zorgt plezier nu voor winst, zorgt winst voor plezier, is winst belangrijker dan plezier, of andersom? Het team vond de pauze na de eerste – verloren – wedstrijd het juiste moment om deze discussie te voeren (?). Waarom dat nou zo’n briljant moment was? Nou, BIOS had één punt nodig om het kampioenschap binnen te slepen. De druk lag dus bij het herendubbel, uiteraard van Corné Hoek en Bart Giesbers. Dat dubbel liep deze keer niet echt lekker in de zaal van Dynamo Sassem. Een zaal overigens die zijn uiterste best deed om te solliciteren naar de functie van sauna. Na twee games van afzwaaiers en foute keuzes door de Rijnsburgse Noordwijkers en goed spel van de mannen van Sassenheim stond het eerste punt op het scorelijstje van de thuisploeg.

Dat was dus het moment dat Marieke Ipema het element plezier naar voren bracht en het gesprek over plezier en winst ontstond. Blijkbaar had Marieke toch gelijk, zij en Marjolein Hoek-Vink haalden in drie games het benodigde punt en dus het kampioenschap binnen. Toch galant van de heren die als ware ridders de eer aan de jonkvrouwen lieten. Moet wel gezegd worden: de eerste game ging ondanks voorsprong toch nipt verloren. Game 2 en 3 waren echter overtuigend. We hoorden wel af en toe zo’n kenmerkende lange “neeeeee!” van Marieke op de baan. Was dat ook van plezier? De vraag stellen is het antwoord geven, vrees ik.

Nu waren de druk en de spanning – waar BIOS natuurlijk geheel geen last van had – eraf. Dit bleek al in de mix van Corné en Marieke: twee erg overtuigende games. Marjolein en Bart hadden drie games nodig, maar het bleek niet nodig om het geheime wapen van de tactische ingreep toe te passen. Bij het leuke en gezellige team van Sassem was de ban gebroken. Ondanks het goede spel dat zowel de dames als de heren geregeld lieten zien, was de scherpte toch minder na het mislopen van de eerste plek. Of het zou gekomen moeten zijn door een clubgenoot van hen die – op het eerste gezicht – alleen in een luier op de baan leek te staan. Na nog een keer kijken – waarom deden we dat ook eigenlijk – was het toch gewoon een sportbroekje (maar wel zonder shirt). Als ik mijn sportbroekje op deze manier had gedragen, had mijn dochter mij met ijskoud stilzwijgend afgrijzen en een emmer water opgewacht vermoed ik. Er gebeurden meer bijzonderheden in de zaal, misschien toch wat last van de warmte? Een van de heren van het dubbelteam van Sassem zei tegen een van de dames: “Wat breng jij een lucht mee!”. Toch iets wat je op twee manieren kunt opvatten… Hij bedoelde de – wellicht iets minder voor de hand liggende – positieve betekenis. Ze kwam voorlangs rennen, waardoor ze zorgde voor een welkom verkoelend windje. Overigens kwamen Corné en Marjolein tussen game 1 en 2 van hun mix nog even terug op het plezier(ig) thema. Focus. Kan focus samen gaan met plezier? Misschien was de conclusie wel: bij de een wel en bij de ander niet? Of toch…?

Het zou kunnen dat je een naam mist in dit verslag: Wil Nekkers kon er deze keer niet bij zijn. Zij had keuzestress: meedoen met de kampioenswedstrijd of op vakantie naar IJsland. Tsja. Ongelijk kun je haar niet geven, IJsland… Natuurlijk heeft Wil nadrukkelijk bijdrage geleverd aan het kampioenschap, het is een team effort. En laten we ook Richard Honsbeek nadrukkelijk bedanken voor de twee punten die hij inbracht toen hij inviel.

Saillant detail was dat het team van BIOS voor de tweede keer dit jaar kampioen werd. De eerste keer in de najaarscompetitie, de reguliere competitie waarin je ook single wedstrijden speelt. De tweede keer in de dubbelcompetitie. In beide competities bleef het Noordwijkse team ongeslagen, ook nu was een gelijkspel het minste resultaat. Dat was overigens niet tegen concurrent Dynamo Sassem, maar twee keer tegen de club op nummer 3. ‘Het’ team in de twee competities was niet twee keer

hetzelfde team. Het basisteam in de najaarscompetitie bestaat uit Marieke Ipema, Wil Nekkers, Ingrid Strien, Corné Hoek en Bart Giesbers. Deze dubbelcompetitie bestond het basisteam uit Marjolein Hoek-Vink, Marieke Ipema, Wil Nekkers, Corné Hoek en Bart Giesbers. Gefeliciteerd en hou dat plezier vast!

01/07/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!