Wedstrijsverslagen BC BIOS 2

BIOS 2: laat maar on fire!

Oké, laten we eerlijk zijn. Dat ‘laat’ heeft toch vooral betrekking op ondergetekende… Of het nu is met het moment van ophalen van de BIOS 2 medespelers op het verzamelpunt of met het schrijven van dit wedstrijdverslag 😉. Maar het is toch ook niet zo dat er niets te melden is. Laten we even terug gaan in de recente historie: BIOS 2 bereikte de eerste plaats in zowel de najaarscompetitie 2022/2023 (reguliere competitie) als de dubbelcompetitie 2023. Dus een verdiende en gewilde plek in de 8e divisie van de badmintoncompetitie. Maar BIOS 2 had wel een gematigde ambitie: laten we eerst maar eens kijken hoe het is om op een niveau hoger te spelen en zien of we boven de degradatiezone kunnen blijven. Maar het team is on fire!

Dat is het mooie van zo’n enigszins verlaat wedstrijdverslag. Je kunt dan gewoon eens even een reflectiemomentje hebben op ‘hoe loopt het?’, ‘vindt het team zijn plek in de 8e divisie?’, ‘kunnen we iets zeggen over de ontwikkeling van het team?’ In plaats van vijf losse wedstrijdverslagen. Want zo ver zijn we al in de competitie. Laten we het er dan ook maar ingooien: BC BIOS heeft zelfs op de 1e plaats gestaan in de poule van zeven teams! Dat was anderhalve week geleden. En ja, dat was een beetje vertekend omdat De Valken nog een wedstrijd tegoed hadden. Inmiddels is dat ook weer verwerkt en staat BIOS na vijf wedstrijden op de tweede plek in de poule. Dan mag je toch met recht zeggen dat het team ‘on fire’ is? Want op die 2e plek is niets af te dingen. Met drie keer winst en twee keer gelijkspel doet het team van Corné Hoek, Marieke Ipema, Ingrid Strien en Bart Giesbers het prima. De oplettende lezer zal misschien zien dat Wil Nekkers er niet meer tussen staat. Zij is haar zoon achterna gegaan en speelt nu bij Bacluvo Voorhout. Toch mooi om te zien hoe in de jonge kinderjaren de kinderen de ouders volgen en het op enig moment omdraait. Veel plezier en succes in Voorhout! We zien ook dat – hoewel het team voldoet aan de minimale eisen van een teamsamenstelling – vier spelers ook wel krap is. De planning van de wedstrijden houdt niet altijd rekening met de voorkeuren die vooraf zijn opgegeven en soms valt de bereidheid om een wedstrijd te verzetten wat tegen. Invallers zijn namelijk niet vanzelfsprekend nu BIOS ook over een derde competitieteam beschikt. Gelukkig waren Anja Vink, Frank Paverd en Ron Koeman bereid om BIOS 2 een paar keer uit de brand te helpen door in te vallen.

Laten ook even de wedstrijden zelf erbij pakken. De tegenstanders zitten redelijk in de buurt, dus gewoon normale reisafstanden. BIOS 2 begon op 17 september uit tegen Hillegom. Een welbekend team, die waren we heel recent ook al tegengekomen. Waar er destijds de nodige onderhuidse spanning in de onderlinge confrontatie was, ging de wedstrijd nu in uitstekende sfeer. En toch wel tot eenieders verrassing wist BIOS de wedstrijd met 1-7 te winnen! Wat een debuut in de 8e divisie! Het ging natuurlijk niet vanzelf, dat zou ook te bijzonder zijn. Onder de met afkeer uitgesproken uitspraak “Er zit zweet op mijn benen!” (van een tegenstander van het team naast ons) waren het de single van Bart, het dubbel van Marieke en Ingrid en de mix van Marieke en Bart die in drie games werden gewonnen. Overigens wel met ruime cijfers in de derde game. Er was ook een verloren drie-gamer: Ingrid redde het net niet tegen de jongste speler van allemaal. Voor de goede orde: dat had zeker niet iets te maken met conditie. Invaller Ron deed het prima met winst in dubbel, single en mix. Ben je trouwens ook blijven hangen op de ‘zweet-uitspraak’? Kun je je daar nog iets bij voorstellen nu je dit leest met alleen maar regen en een niet bijzonder comfortabele temperatuur? In september was dat heel anders, weet je nog?

Op 22 september moest BIOS met twee invallers spelen. Vakantie in de Verenigde Staten woog toch zwaarder dan een paar competitiewedstrijden. Welke keuze zou jij maken? Deze keer deden Anja en Frank mee tegen Sassem uit … (je mag het zeggen). Het gelijkspel dat werd behaald was ook wel een goede afspiegeling van de avond. Zo wonnen Frank en Bart wel in twee games, maar beide met minimaal verschil. Het dames dubbel ging mee terug naar Sassenheim, ondanks de 30-29 (!) winst van Ingrid en Anja in de tweede game. Mogelijk dat de later (daar is ‘ie weer) arriverende Anja toch net wat te weinig kon ‘inzinken’ na een lange autorit vanuit Noord-Brabant? In de singles waren het Frank en Anja die de punten pakten, gevolgd door een zeer krappe winst in de mix door Ingrid en Frank (22-20 in de derde). De mix van Anja en Bart ging eigenlijk door een nipte 20-22 in de eerste al verloren. Maar, de flow zat er eigenlijk prima in bij BIOS met 11 punten uit twee wedstrijden in een hogere klasse.

De 27e van september was BIOS 2 ‘heer-loos’, geen Corné en geen Bart. Maar gelukkig wel Frank en wel Ron. Tegen Spotvogels uit en in Leiderdorp wist BIOS weer een klinkende overwinning neer te zetten: 6-2! Eigenlijk een redelijk afgetekende uitslag zonder grote bijzonderheden. Het dames dubbel van Marieke en Ingrid bleef in de Leidse regio achter, evenals de 1e dames single van Ingrid. Maar, een toppositie in de poule was toen wel bereikt! Na deze wedstrijd gingen we een lange lange stop in. Wel handig, voor Corné gelegenheid om terug te komen uit de VS en om nieuwe schoenen (‘donker-wit’ zou mijn zoon zeggen) te kopen. Net als Marieke die ook voor de november herstart met nieuwe voetbedekking de baan opkwam, nu een donkerder tint roze.

Kortom, vlammen met hoge snelheid zou je verwachten! Dat dachten we ten minste voor de uitwedstrijd tegen Orbiton die voor de gelegenheid in Voorburg speelden. Dat viel toch een beetje tegen. Niet de uitslag by the way, meer met de focus op de schoenen. Je denkt: “Nieuwe schoenen = goed profiel = stroef = snelheid aan de start van iedere beweging”. Maar niet bij Corné. Glijden, wegglijden, niet van de plek kunnen komen, bijna-spagaat; dat waren toch meer de associaties of zelfs feiten van de avond. En dan toch winnen, daar moet je toch je petje voor afnemen. Heren dubbel, heren single en de mix met Marieke, drie keer winst. Al was de heren single wel een regelrechte Stephen King thriller: achterstand in de derde beslissende game, een knieval (niet voor zijn tegenstander, ook niet om iemand ten huwelijk te vragen – hij is al getrouwd, meer mag niet hè) en een bijna-spagaat. We kunnen niet zeggen dat hij heel soepel van de baan kwam, maar wel met winst. Hoewel ook in de andere wedstrijden de spanning van gelijkwaardigheid er duidelijk was, zagen we toch wel duidelijke cijfers in de uitslagen. Geen andere wedstrijd ging in drie games. Ook niet die van Bart die de clean-sheet voorkwam. Maar, 7-1 winst tegen een middenmoter van de 8e divisie poule! En dan de laatste van vrijdag 10 november. Het was de hekkensluiter van de poule, maar deze avond hadden ze de rol om BIOS weer met de voeten op aarde te krijgen. Het werd 4-4 op deze startdag van het Diwali-feest (lichtjesfeest uit het Hindoeïsme). Nu wordt Diwali symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”. Misschien daarom wel passend dat er op deze avond in en tegen Voorburg geen winnaar was? Zo’n symbolische gedachte komt natuurlijk pas veel later bovendrijven. Bart had zo’n beeld goed kunnen gebruiken op deze vrijdagavond. Met drie keer verlies was hij niet bijzonder blij met de avond. Al speelde hij wel een uitzonderlijk goede single wedstrijd, een mooi niveau om vast te houden! Wellicht was het een goed moment van ontspanning tussendoor met het even foto’s kijken van de vakantie van Marjolein en Corné. Dat was toch wel even een heel leuk intermezzo! Het dubbel met Corné ging wel maar heel nipt verloren met 21-19 in de derde game en ook de mix met Ingrid kende verlenging tot de derde game. De andere wedstrijden waren duidelijke uitslagen. Alleen de dames dubbel was grillig. Een game verlies, een game winst en een game kansloos waarin weinig meer lukte. Maar al met al wel een wedstrijd met een hele mooie 2e plek als tussenstand. De eerstvolgende keer gaat BIOS thuis De Valken tegenover zich zien, de koploper uit de competitie.

12/11/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!