Bacluvo 5 – BC BIOS 3

BIOS 3: reünie met groot succes tegen Bacluvo

Op maandag 11 december speelde BIOS 3 uit in Voorhout tegen de buren: Bacluvo. Dit bleek aan alle kanten een weerzien van bekenden. Voor alle BIOS spelers is Wil Nekkers natuurlijk een goede bekende als trainingsmaatje en oud-teamgenoot. Zij kwam vorig seizoen immers nog uit voor de Noordwijkers. Deze keer was ze echter tegenstander in de dames dubbel. Daarin moest BIOS helaas constateren dat ervaring het vooralsnog won van Anouk de Haas en Lisanne Smit, deze wedstrijd ging naar Bacluvo.

Al eerder wisten Ron Koeman en invaller Bart Giesbers echter wel het herendubbel te winnen, zodat de stand 1-1 werd. Tijdens de eerste singles kon Bart – uiteraard naast kijken en coachen – ook even bijpraten met de oud-clubgenoten van het voormalige Katwijkse KBC: Martin en Caroline. De singles intussen verliepen echter erg goed. Ron pakte relatief eenvoudig de winst, waar Debby den Hollander hard moest strijden om tot een 1-1 gamestand te komen. Daarna was het echter gedaan en won ze eenvoudig de derde game. 1-3 voor BIOS dus. Bart pakte vervolgens gecontroleerd zijn single, waarna Anouk helaas haar meerdere moest erkennen in de Voorhoutse. Dat was de laatste wedstrijd van de avond voor Anouk, maar ze vond het zo gezellig dat ze tot het einde bleef.

De beide mix wedstrijden trokken de Noordwijkers ook naar zich toe. Ron en Debby lieten zien dat ze duidelijk de sterksten waren. Lisanne en Bart hadden meer moeite. Misschien ook wel omdat het de allereerste keer was dat ze samen speelden? Ze bleken echter een combinatie met een ijzersterke mentale instelling. Na een ruime nederlaag in de eerste game, wonnen ze zowel de tweede als de derde game met het kleinst mogelijke verschil. Mooi om te zien was dat Lisanne (en Bart) tussen de games werd(en) gecoacht door een speler van Bacluvo. Dat kan gewoon in de badminton sport. Natuurlijk hielp het mee dat de Voorhouter geen onbekende was van Lisanne.

Kortom, een avond met de nodige close calls die beide teams gezellig met elkaar afsloten in de kantine. En voor BIOS een belangrijke 6-2 overwinning in de race om een hoge klassering in de poule.

27/01/2024 Ian Prins
  • Tank en Schenk!