BC BIOS G1 – Ouderkerk Amstel BV G2

Dubbelcompetitie is begonnen met een buik in de weg

Soms zijn tegenstanders een ware inspiratie voor dit soort journalistieke uitingen. Deze keer was het Olof tijdens de eerste wedstrijd in de dubbelcompetitie van 2024. Olof van de club Ouderkerk Amstel maakte deze opmerking volledig uit het niets en die blijft dan hangen in de week erna… Maar waar die uitspraak nou vandaan kwam?

Nu moet ook gezegd worden dat er meer onverwachte dingen gebeurden. Zo werd een (afgescheiden) deel van de zaal gebruikt door een muziekgroep uit Lisse. Regelmatig kwam Eye of the tiger van achter de wand. En met regelmatig bedoel ik: steeds tijdens de momenten dat Olof op de baan stond. Alsof het expres was… en altijd bij hem. Dat begon al in het herendubbel. De good old combinatie van Corné Hoek en Bart Giesbers draaide weer prima ondanks de ruime trainingsachterstand van Bart. Ook het damesdubbel van Marieke Ipema en Ingrid Strien stond weer scherp op de baan. Misschien scheelde het ook dat de muziek ineens in geen velden of wegen (of beter: zaal) te bekennen was.

Maar niet getreurd, Olof was weer aan de beurt voor de mix. En ja hoor, Eye of the tiger… Samen met Marleen wist Ouderkerk Amstel het nog best lastig te maken voor Ron Koeman en Ingrid. Maar de Noordwijkers pakten toch weer de winst. Evenals de mix van Marieke en Corné daarna. De thuisploeg stond zoals altijd met een goede instelling op de baan en mocht na twee goede games de felicitaties van Kitty en Mick in ontvangst nemen. Hadden we al vastgesteld dat er geen muziek was? Logisch toch, geen Olof. De een-na-laatste wedstrijd lieten een zeer scherpe Marieke en Ron zien die nauwelijks ruimte lieten voor tegenstand van Kitty en Olof. Ondanks de onvermijdelijke Eye of the tiger natuurlijk.

Na deze 5-0 voorsprong was het aan Ingrid en Bart om een strike te halen. Dit bleek een bijzonder spannende wedstrijd te worden met een wisselend verloop. Marleen en Mick wisten de eerste game in de verlenging naar zich toe te trekken. Tijd voor een tactische ingreep. En wat voor een! Het werd ‘zomaar’ 21-11 voor de thuisploeg. De derde en beslissende game ging echter weer gelijk op. Goed spel van beide kanten – en ja, soms ook een minder briljant moment… Opnieuw werd het een game die tot het ultieme einde ging, 21-19. Maar dan wel voor de bezoekers. Wel zo sociaal zullen we maar zeggen, Ouderkerk had nog een behoorlijk thuisreisje voor de boeg. Maar dat had je natuurlijk zelf al bedacht. Wij hebben in Nederland immers een bovengemiddeld niveau van topografie in onze capaciteiten! Uiteindelijk mochten we dus een 5-1 overwinning opschrijven, een hele mooie start van de dubbelcompetitie!

02/04/2024 Ian Prins
  • Tank en Schenk!