De Valken 2 – BC BIOS 2

Een ware kampioenswedstrijd met knikkende knieën in Valkenburg!

Donderdag 18 januari mocht BIOS 2 zich melden tegen dé concurrent voor de 1e plek in de competitie. De promovendus van vorige seizoen, BIOS 2, speelde in Valkenburg tegen De Valken bijna een thuiswedstrijd. Corné Hoek en Bart Giesbers wonen immers bijna om de hoek, in Rijnsburg. Heb je het vorige wedstrijdverslag gelezen, met name het stukje over spanning? Dan denk je bij knikkende knieën zeker weer aan de BIOS spelers? Fout! Deze keer was het de oud-BIOS speler Sander, die deze donderdag de sterkste Valkenburger was. Die knikkende knieën (of eigenlijk ‘trillende benen’ zoals Sander het zelf zei) waren een gevolg van de intensieve wedstrijd die hij tegen onze Corné speelde. Na twee lange games met lange rally’s, goed loopwerk en harde smashes was het een ‘pittig potje’, waarbij beiden eigenlijk niet zaten te wachten op een derde game. Een zichtbare aanslag op de conditie. Uiteindelijk was het Corné die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Daarmee hield hij zijn ongeslagen single status in deze competitie.

Ook het dubbelspel met Bart ging naar BIOS. Dat was geen eenvoudige wedstrijd. Invaller Rients van De Valken was een goede partner voor Sander. Deze links-rechts combinatie maakte het Corné en Bart (ook links-rechts overigens) erg moeilijk. Het was te danken aan een goede eindsprint in de derde game die de Noordwijkers de winst bracht. Net iets scherper, net iets minder fouten en net iets dominanter in de rally’s dan in de 30 punten daarvoor. Het damesdubbel van Marieke Ipema en Ingrid Strien bleef ook in Noordwijkse handen. In twee keurig gespeelde twee games trokken ze de winst naar zich toe. Toen Bart vervolgens goed kon domineren in zijn single en deze won met minder tegenstand dan verwacht, was het zelfs 4-0 voor BIOS. Ja, De Valken speelde met een invaller, maar 4-0 voor tegen de club die bijna de hele competitie bovenaan stond? Heel bijzonder.

Hadden we dat maar niet gedacht… Want daarna ging het mis. Marieke speelde een moeilijke wedstrijd tegen Diane. Na ruime winst in de eerste game voor Marieke ging ze soort van ‘uit’ en kreeg zichzelf niet meer op het niveau van de 1e game. De tweede game was ze er wel dichtbij, maar wist de Valkenburgse deze game en daarna de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Ook de single van Ingrid op de wat donkere derde baan (een deel van de verlichting functioneerde niet) kwam niet lekker uit de verf. Meerdere shuttles die uit gingen of waar ze toch werd vastgezet door Marjon van de Valken maakten dat deze wedstrijd een ‘plusje’ werd voor de thuisclub. Dit ondanks de veel betere tweede game. Dan maar de winst pakken in de eerste mix. Die was tot voor deze avond een zeker punt in deze competitie. Alle mix wedstrijden van Corné en Marieke waren voor BIOS. Maar ja, deze keer niet. Sander en Diane bleken ook een erg sterke mix, waarbij de spanning tot het eind van iedere game opliep. Waar Marieke en Corné de eerste game nog met 21-19 wonnen, daar trokken de Valkenburgers de derde game met 21-19 naar zich toe. Dan maar de tweede mix? Laten we het erop houden dat Bart in denial was en dat de combinatie toch nog aan elkaar moet wennen als de tegenstand hoog. In denial kun je natuurlijk op veel punten zijn. De eerste 3 opties die nu wellicht door je hoofd gaan, kloppen niet… Bart bleef zich meerdere punten vergissen in de linkshandige Rients. In plaats van safe naar de backhand was het door deze vergissing af en toe netjes klaarleggen om een smash tegen te krijgen. Niet zo handig vond hij zelf.

Kortom, de tweede helft van de avond leverde ook 4-0 op, maar dan voor De Valken. Dit gelijke spel zorgde er wel voor dat BIOS nog steeds ongeslagen is in de competitie. Wel vier keer een gelijkspel, maar niet verloren. Het zorgde er ook voor dat de voorsprong van BIOS op De Valken nog steeds vier punten is. Met nog één wedstrijd te gaan. In die laatste ronde speelt BIOS op vrijdag 27 januari thuis tegen de nummer drie van de competitie, Orbiton. De Valken speelt de week erna tegen de nummer laatst, Dynamo Sassem. Conclusie: alle spanning en alle mogelijke uitkomsten zijn nog aanwezig. Kan het een mooier slot van de competitie zijn? Saillant detail: mocht BIOS winnen, dan heeft het team het recht om gratis top badminton te zien op de NK 2024.

Natuurlijk werd ook deze wedstrijd in uitstekende sfeer afgesloten in de kantine met onder meer een Kwakkelend gesprek. Niet dat de gesprekken moeizaam liepen, maar als je een Kwak speciaalbiertje bestelt met het echte bijbehorende glas… Dan geeft dat toch voer voor gesprek als niet iedereen dat glas kent. Jij ook niet? Even googelen dan. Om nog maar te zwijgen van het gesprek dat je kunt hebben over een wat ondefinieerbaar snackje met spikkeltjes.

Gezegd moet worden dat het niet in het voordeel van De Valken dat hun sterkste speler Richard in december is uitgevallen met een blessure. Dat gun je niemand. Dat zal ook zeker meetellen in de actuele stand in de competitie. Wie zich na de laatste ronde ook kampioen mag noemen, de blijdschap en trots zullen er zijn!

27/01/2024 Ian Prins
  • Tank en Schenk!