BC BIOS 2 – BC Voorburg 5

‘Maak plezier’ is goed voor de spanning: BIOS thuis tegen Voorburg!

Stel je eens voor: je bent een team dat net is gepromoveerd en na 9 wedstrijden sta je gelijk met De Valken op de eerste plek in de hogere divisie. Dat is toch best bijzonder? En het gekke is, vanuit zo’n underdog positie krijg je toch zo’n gevoel: “Zou het nou echt kunnen om weer een strijd om de 1e plek te spelen, en zelfs kans hebben om te winnen?”. En vervolgens geeft dat ook wat spanning. Blijkbaar. Terwijl je ook weet dat je nog de onderlinge wedstrijd moet spelen en de nummer 3 uit de poule nog als tegenstander krijgt. Dus tsja, hoe groot is die kans dan eigenlijk. Nou, best wel aanwezig… En misschien wel dankzij Marieke Ipema van BIOS team 2 met haar motto “Maak plezier!”.

Want dat tekent team 2 toch wel: het is gewoon gezellig in het team met veel ruimte voor een lolletje. Of dat nou onderling in een dubbel of mix is, tussen de wedstrijden door, onderling met de tegenstanders of in de derde helft in de kantine met de tegenstanders. Dinsdag 16 januari was dat thuis tegen Voorburg. In de tweede herensingle van Bart Giesbers was het even nodig om dat motto nog een keer uit te spreken. Nadat Corné Hoek, Ingrid Strien en vaste coach, mentale begeleider, supporter, duizendpoot Marjolein aan Bart nog de nodige tips hadden meegegeven, sloot Marieke dat nog even af met “Maak plezier”. Misschien was dat wel de sleutel voor de winst. Het was namelijk een wedstrijd waarin Bart en Voorburger Arthur een spannende strijd speelden en op een 1-1 tussenstand in games kwamen. Na de tips en het motto ging het ineens in de derde game voor de wind bij Bart en trok hij de derde naar zich toe. En ja, hij speelde de eerste twee games met spanning, wellicht door de intensieve eerste twee dagen van de week op het werk? De derde game zat hij weer in een ‘flow’. In de mix van Ingrid en Bart was die flow weer even weg. Zij speelden een moeilijke wedstrijd, opnieuw tegen Arthur die met Sandra speelde. Een lastige tegenstander met Arthur die alle hoeken achterin afdekte en Sandra die scherp op het net stond. Ingrid en Bart wonnen de eerste met minimaal verschil, maar zagen de tweede slechts 9 punten op het scorebord verschijnen. De derde liep helemaal gelijk op tot Ingrid en Bart het op een of andere manier voor elkaar kregen om een eindspurt in te zetten met winst als resultaat.

En Marieke zelf? Die had waarschijnlijk nog een suikerboost van de stukjes dadelkoekjestaart die zij ’s middags had gemaakt én had meegenomen voor de derde helft (mmm!!!). Zowel in het damesdubbel tegen Sandra en Laura als in de single tegen Nicole als in de mix met Corné tegen Kris en Nicole ging het allemaal voorspoedig. Met lol en ontspanning stond ze op de baan. En er kwam nog meer aanwaaien voor haar. Ons altijd actieve ‘regelneefje’, in dit geval ‘regelneefje match fixing’, Petra Witteman had goed nieuws voor Marieke. Binnenkort spelen we het bollenstreek New Age toernooi, afwisselend georganiseerd door een van de deelnemende verenigingen. Marieke had nog geen mix partner, maar Petra had een verrassing. Oud-Katwijk speler Piet was op zoek naar een partner voor de mix en voor het dubbel. Petra ging op zoek en koppelde hem aan Marieke en aan Bart. Kan prima zo even tussendoor!

De wedstrijden van Corné verliepen ook zonder al te veel problemen, althans als we alleen naar hem kijken. De tegenstanders uit Voorburg waren vooraf al een soort collectieve bodyscan aan het doen, een behoorlijk rijtje van hele, halve, net opgeloste en latente blessures (beetje overdreven verwoord

in deze verslaglegging misschien ). Helaas stak bij Kris een zwakke plek even de kop op in de single tegen Corné. Hij kon de wedstrijd niet afmaken en moest opgeven aan het eind van de eerste game. Vermoedelijk bespaarde hem dat ook een (figuurlijk) pijnlijke nederlaag, maar fysiek ongemak kun je niet besturen. Gelukkig kon hij de mix wel weer spelen. Al merkten we ook wel wat discussie tussen Kris en Nicole van Voorburg in diezelfde mix. Als je uit met een andere shuttle speelt dan thuis, dan is dat vaak wennen. Zo kun je zomaar verwachten dat een shuttle uit gaat in een rally, maar valt die toch net binnen de lijnen. Nicole vertaalde dat in de hitte van de strijd naar “Kris, die shuttle gaat nóóit uit!”.

Zo had BIOS bij de eerste wedstrijd tegen en in Voorburg ook moeite met omstandigheden (of de vorm, waardoor je je minder kunt aanpassen?). Die wedstrijd werd 4-4. Het was dan ook een uitstekende prestatie van de Noordwijkers om nu deze thuiswedstrijd met 7-1 te winnen! Alleen Ingrid werd genoodzaakt om haar tegenstander Laura te feliciteren. De avond werd overigens ook wel gekenmerkt door een tussenwand die – met instemming van de spelers – werd neergelaten tijdens de wedstrijden. Bijzonder hoe je vanuit de ooghoeken dan toch denkt dat zo’n wand heel dichtbij is in plaats van een meter of 3 verderop. En na de wand kon een muziekgezelschap aan de slag om te oefenen. Misschien voor carnaval? Of was het om BIOS muzikaal te ondersteunen? Want de conclusie aan het eind van de avond was dat BIOS nu ineens 4 punten los van De Valken stond. Die verloren twee dagen eerder namelijk van Hillegom. Dus na promotie staan de Noordwijkers toch wel behoorlijk onverwacht op de eerste plek! Vier punten voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan. Weet je nog, die kans waar we het in het begin van dit artikel over hadden? Die is behoorlijk gestegen! De dadelkoekjeskoekjes (geen tikfout) smaakten extra lekker!

27/01/2024 Ian Prins
  • Tank en Schenk!