BC Bios 2 tegen De valken en BC Hillegom

Machtswissel in de mix!

Toegegeven, dit is misschien wat scherp ingezet, maar we konden toch niet om het momentje van vrijdag 1 december heen. Watskeburt? Normaalgesproken verloopt een mix van Marieke Ipema en Corné Hoek als volgt. Marieke staat scherp op het net en Corné maakt meters achterin het veld. En loopt alles zoals het loopt, met regelmatig een luchtig momentje. Maar deze keer vond Marieke het nodig om toch een vermanend woordje te spreken.

En waarom? Dat bouwde zich een beetje op in de een-na-laatste mix thuis tegen Hillegom, het inmiddels welbekende team voor BIOS 2. Marieke vond dat Corné het toch iets te makkelijk maakt voor de heer van Hillegom en liet dat even duidelijk aan Corné weten. Daar was hij het niet helemaal mee eens, maar de standvastigheid van Marieke maakte dat het geen welles-nietes werd . Even een momentje om de kaarten te schudden dus. Maar dat kan deze mix-combinatie prima hebben. Het zorgde voor net een slagje meer scherpte maar met behoud van de humor en het grapje tussendoor. En dus ook een verdiende winst.

Het leek overigens gewoon een wedstrijd te worden. Gewoon bekende tegenstanders, gezellig, sportief, maar ook met strijd. Maar we hadden nog een bijzonder moment. Een moment dat je eigenlijk alleen op het YouTube kanaal ‘Incredible badminton’ ziet. Dat gebeurde in de single van Ingrid Strien. Hoe bijzonder om te zien vanaf de hoge scheidsrechtersstoel dat Ingrid – zittend op de grond na een valpartij (niet ernstig) – tot 3 keer toe de shuttle wist terug te spelen. Helaas niet met winst van het punt als resultaat, maar zeker een hoogtepunt. De wedstrijd zelf zag ze helaas ook verloren gaan, evenals Bart Giesbers in zijn single. Na een prima eerste game van Bart veranderde er iets wat nog steeds niet verklaard is. Daardoor moest Bart de 2e game met een wel erg magere score aan zich voorbij laten gaan. Deze twee singles waren ook de enige wedstrijden die naar Hillegom gingen. De rest won BIOS. De laatste mix werd overigens wel erg spannend, die wisten Ingrid en Bart nog net met tactisch goed spel en een goede eindspurt naar zich toe te trekken. Ook deze mix kende een bijzonderheidje. Een paar gebeurde het in een rally dat Ingrid eigenlijk al niet meer op het punt rekende, maar wist Bart de rally nog 2-3 keer extra te verlengen onder zware druk van de tegenstanders. Al met al opnieuw een overwinning in de 8e divisie.

Maar laten we de week ervoor ook niet vergeten. Dat was namelijk de klapper van de competitie met de stand van dat moment: nummer 1 De Valken tegen nummer 2, het gepromoveerde BIOS. Beide teams nog ongeslagen, alleen twee keer gelijkspel voor de Noordwijkers. Bij de ontvangst van de Valkenburgers bleek het een weerzien met oude bekenden. Vroegere tegenstanders van Bart uit de tijd dat Corné en hij nog bij de Katwijkse badmintonclub speelden en zelfs een oud-speler van BIOS die nu in Valkenburg speelt. Laten we het maar meteen in de spotlight zetten: het werd een 5-3 overwinning van BIOS! Een geweldige prestatie! Dat betekende dat BIOS de ongeslagen status behield. En ook al was dat niet genoeg voor het overnemen van de eerste plek, de Noordwijkers waren zeer blij met dit resultaat. Kijkend naar de game-standen was er op deze avond ook niets op de uitslag aan te merken. Slechts één wedstrijd – het damesdubbel – ging in drieën. Maar ook weer niet zo dat het heel dicht bij elkaar zat. Een duidelijke winst.

BIOS heeft hiermee in het eerste seizoen 8e divisie een fabeltastische eerste helft gedraaid. En met de eerste returnwedstrijd tegen Hillegom, zet het team dit gewoon door! Op naar Sassenheim in de volgende wedstrijd, een van de twee gelijke spelen uit de eerste helft.

Keep on going!

18/12/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!