18e New Age Toernooi 2017

Bij Bacluvo te Voorhout was het 18e New Age Toernooi. Met name Alex Hirka organiseerde dit toernooi. Hij gebruikte Toernooiplanner van de badmintonbond. Voordeel dat de uitslagen op toernooiplanner te vinden zijn. Nadeel vond ik de indeling in groepen, vrijdagavond m.n. gemengd dubbel, zaterdag eerst de dubbel daarna de enkels. De tijdsindeling werd ruim overschreden, veel wedstrijden gepland, veel 3 setters ( goed teken, aan elkaar gewaagd), wachttijd van 25 minuten voordat degene weer een wedstrijd kon spelen. Er waren veel deelnemers, van BC Bios deden er 16 mee. Hillegom had er 62. Maar wij stonden zowel op vrijdag, als zaterdag als 1e geplaatst voor de beker, voor de best gepresteerde vereniging.

Vanuit BC BIOS deden Noah,, Sam, Nikita, Koen, Bas, Anneke, Ron, Nico, Ian, Wendy, Wil, Ronald, Martijn, Justin, vader van Justin, Petra mee. Op vrijdagavond 3 februari 2017 begon het toernooi om 19.00 uur. Noah mocht gelijk gaan singelen en heeft die avond er 1 gewonnen en 1 verloren. Hij gebruikte de serveopslag van zijn opa, schuin staan en dan verrassend proberen de shuttle in de hoek te krijgen in het midden van het veld. Wendy en Ronald konden de sporthal niet vinden, waren wat laat maar gelukkig kon de partij toch gespeeld worden. Helaas geen punten. Ian en Petra mochten de gemengd dubbel laten zien, het ging niet vanzelf maar ze wonnen geide partijen in drieën. Ron en Lily hadden wel 3 partijen en wonnen alles, dat is een lekker begin. Bas speelde met Debby, op de baan net zoveel passie als in de liefde? Herendubbel van Ian en Nico startte goed, winst. Martijn en Wil wonnen en verloren, ben benieuwd wat het morgen op levert .

Reacties van de tribune New Age is altijd leuk. Vooral zin om zelf te spelen( toeschouwer) Veel 3 setters, loopt uit voor partners en familieleden zwaar. Tribune is redelijk comfortabel, ruggensteun gewenst.

Martijn Ronald halve finale herendubbel tegen Jamie en Menno van Gerven (zoon van Jack), BKN. Martijn ziet hem als rivaal en gaat ervoor, heeft zijn vriendin meegenomen voor support, dus alle voorwaarden zijn er. Nikita en Sam winnen de 1e set, prima. Lily tegen Elise, 3e set, Lily haar bespanning brak, gelukkig kon ze racket van Tessy lenen ( zelfde merk racket). Geert gaat naar de masseur. Deze masseur komt uit Boskoop, is badmintontrainer en geeft sportmassage gecombineerd met Reiki en shakra. Hij kent onze trainer Arthur, heeft hem opgeleid. Eline, mijn dochter staat in de halve finale damesdubbel, helaas hebben Lily en ik van haar verloren. Ze is beter dan ik dacht. Koen en Bas herendubbel tegen Frank en Jordy, slopend, ze winnen in drieën. Lily heeft singel gewonnen. Sam en Nikita hebben ook gewonnen!! Wij staan de hele tijd op kop. Weergegeven met legoblokjes , wij hebben zwart en staan als hoogste met een poppetje erop. Ian en Nico staan te dubbelen naast Martijn en Ronald, Bios is goed bezig!

Petra geeft mij het kladblok. Ik denk dat het een hint is om te schrijven. En dat doen we dan ook maar. Naar Petra moet je luisteren. Ik denk dat het voor Ian ook een motivatie is om straks wat te schrijven. En Ian kennende doet hij dat ook. Nu gaat dat even niet want hij staat op baan 6 te dubbelen. En dat gaat hem goed af. De 1e hebben ze gewonnen en de 2e geen idee hoeveel het staat, maar aangezien het veel serveren denk ik dat ze enorm voor staan. Bas en Koen staan op baan 7 te spelen tegen Pim en Hurly, laten we het daar maar niet over hebben. Hoewel Bas al 2 keer achter

elkaar serveert. De tegenstanders doen aan hoog springen en houden van hard slaan. En het enige wat je dan moet doen is heel kort over het net te slaan. De theorie is niet zo moeilijk maar dat hoofdstuk hebben ze overgeslagen. Ze hebben de 1e set verloren. Het voordeel wel is dat ze nu aan de goede kant staan. Zou het helpen? Even terug naar Ian en Nico, dat gaat een party lekker. Hoewel ze nu niet serveren loopt het wel lekker. Zo lekker dat Ian weer mag. En ja hoor, gewonnen in twee sets. Keurig. Volgens mij staan ze nu in de finale. Terug naar Bas en Koen. Die staan echt lekker te spelen. Even vragen hoeveel het staat. Het staat 11-9, helaas achter maar toch netjes. Al ik ze weer zie spelen krijg je spontaan zin. Anneke ligt er helemaal uit, maar ze mag wel een finalewedstrijd tellen, bofkont. Bas en Koen: driesetter. Hoeveel driesetters heeft Bas op zijn lijstje ?

De winnaars

Nikita: tweede plaats single, tweede plaats dames dubbel. Noah: eerste plaats heren dubbel. Sam: eerste plaats heren dubbel. Ian en Nico: eerste plaats heren dubbel

BKN Noordwijkerhout wint de verenigingsbeker en in 2018 mogen zij het toernooi organiseren.

13/03/2017 bas
  • Tank en Schenk!