1e wedstrijd damescompetitie 2018

De dames werden op 25 februari om 13.00 uur verwacht in Schipluiden. Omdat Wil aan het uitwaaien is op Texel en Wendy het nog even rustig aan doet met haar arm, trokken op deze koude zondag  Ciska en Ilse met invallers Petra en Ingrid op pad. De sporthal in Schipluiden is klein maar gemoedelijk: leuk als je een sportief feestje wilt geven! Er waren drie banen en met ook nog een herenwedstrijd werd de derde baan dus gebruikt als wisselbaan. Ondanks dat zou het een lange middag worden …

De 1e damesdubbel hebben Ciska en Petra gewonnen in 2 sets. Dat ging niet vanzelf: voor de tweede set was zelfs een kleine verlenging nodig. Al dacht Petra met een jubelkreet de winst al binnen te hebben met een stand van 21-20 … Gelukkig had ze niet voor niets gejuicht en konden Ciska en Petra de winst met 22-20 alsnog op hun naam schrijven.

De 2e damesdubbel van Ilse en Ingrid ging bijna gelijk als die van de 1e damesdubbel: in 2 sets waarbij voor elk punt gevochten werd. Met 21-18 en 23-21 kon ook deze partij op naam van BIOS geschreven worden!

Vervolgens werden de damessingles gespeeld. Petra mocht de spits afbijten. Na 4 maanden ‘verplichte’ rust vanwege een knieblessure was dit de eerste volle wedstrijd weer voor Petra. Wat heerlijk dat je weer mag én kan. Wat ze in kracht nog een beetje mist heeft ze dubbel in karakter teruggekregen: wat een doorbijter! Helaas moest Petra de partij in drie sets aan de tegenstander laten.

Ciska moest even wennen aan de ligging van de baan en aan de veren shuttle. Haar tegenstander slaat snoeihard en serveert een paar keer succesvol keurig net niet op de achterlijn. De eerste set gaat naar Schipluiden. Maar in de tweede set dartelt Ciska over de baan en herpakt ze zich volledig: 21-9 voor Ciska! Terwijl Ilse en Ingrid zich gaan warm lopen, met die driesetters duurt het best lang en word je stram en stijf, begint Ciska aan haar derde set. Ze kon de flow van de tweede set doorzetten: ze bleef gaan! Ciska haalt de winst van de derde set en dus de partij naar haar toe met 21-13: gefeliciteerd!

Ilse en Ingrid beginnen bijna gelijk aan hun singles. Voor beide dames een tijdje geleden, hoewel Ilse afgelopen seizoen zeker niet onverdienstelijk competitie heeft gespeeld. Voor Ingrid haar eerste single sinds tijden. Beiden gemotiveerd door de winst in hun eerste dubbel, gaan ze vol goede moed van start. Bij Ilse loopt het lange tijd gelijk op, helaas verliest ze de eerste set met 22-20. De tweede set gaat beter en ze pakt een voorsprong van 14-8. Kan ze dit vasthouden? Ja dat kan ze: ze pakt de tweede set met 21-10. Helaas lukt het Ilse niet om dit door te zetten in de derde set. Haar tegenstander is net een graadje sterker en Ilse moet de partij aan Schipluiden laten.

Ingrid slaat als een dijkgraver en trekt de eerste set al snel naar zich toe. De tegenstander heeft moeite met de verre services van Ingrid en met de strakke returns langs de lijnen haalt Ingrid veel punten binnen. Gelukkig kan Ingrid dit ook in de tweede set volhouden en wint zij de tweede set (en partij) in 21-11.

In de 3e damesdubbel staan Petra en Ingrid samen in het veld. Het is een spannende partij maar ze houden zich staande en BIOS wint ook deze partij!

Ilse en Ciska staan voor het eerst samen in het veld. Het gaat goed: ze staan met 11-9 voor. Helaas kunnen ze dit niet vasthouden en worden ze in de verdediging gedrukt. Dan wordt het lastig om zelf punten te scoren. De eerste set gaat jammer genoeg naar Schipluiden met 21-18. In de tweede set worden er meer en lange rally’s gespeeld: prachtig om te zien! Ilse en Ciska slaan beter en winnen de set met 21-19. De beslissende derde set belooft spannend te worden. Helaas komen Ilse en Ciska niet meer in hun spel en kan de tegenstander al snel uitlopen: 21-8.

Uiteindelijk deze eerste wedstrijd met 5-3 gewonnen: geen koud kunstje, maar wel verdiend.