Bacluvo 5 – BC BIOS 2

BIOS 2 heeft paars van het latje gehaald…

Wie kent het spreekwoord “Paars van het latje halen”? Ik niet, maar onze uitwedstrijd tegen Bacluvo 5 vroeg er gewoon om om even te googelen. Op zoek naar een spreekwoord met het woord paars erin. Laten dat er nu maar twee zijn in de Nederlandse taal, weer wat geleerd.
Maar belangrijker: wat betekent dat spreekwoord dan en waarom was paars zo belangrijk op deze maandag 1 november? De betekenis is “er alles aan doen”, daar kom ik later nog op terug. De reden waarom de kleur was blijven hangen, was de kleur van de vloer. En dat was absoluut even wennen. Normaal maakt zo’n kleur op de vloer van een sporthal natuurlijk niet veel uit, maar wel met de altijd blauwe kleur van de lijnen van een badnmintonveld en de gele volleyballijnen die in een sporthal door het badmintonveld heen lopen. Dan pas merk je dat je als badmintonner ook deels onbewust met de lijnen in het veld omgaat. En het blijkbaar kan dat met zo weinig contract de gele lijn zo belangrijk wordt. Normaalgesproken denk je natuurlijk dat dit geneuzel in de marge is. Wij dachten er anders over. Op de baan zagen we de shuttle in de praktijk toch een meter uit gaan aan de ene kant en tot verrassing een meter binnen de lijnen blijven aan de andere kant. In plaats van de normale scherpte om de shuttle aan twee kanten binnen de lijnen te houden.
Maar nu dan toch de clue van het verhaal: BIOS heeft er maandag daadwerkelijk alles aan gedaan! Team 2 is niet gewend om 3-1 achter te komen in dit seizoen, zeker niet met de sterke maanden van Corné Hoek. In de single moest hij voor het eerst in dit seizoen zijn tegenstander feliciteren met de overwinning. Geen schande, want de tegenstander had ook nog geen enkelspel verloren. Revanche-gevoelens zijn er overigens wel bij Corné. Hij vond ook niet helemaal zijn gebruikelijke vorm. En omdat Bart ook behoorlijk ‘off-topic’ was in het herendubbel, kwamen de Noordwijkers niet verder dan 14 en 17 punten. Het leek wel alsof de trainingen van de eerdere maanden in de periode zonder competitie een beetje waren weggezakt. De dames van Bacluvo waren in het Voorhoutse team de te kloppen spelers. Dat bleek in het damesdubbel dat , met 17 en 19 punten door Ingrid Strien en Marieke Ipema in het voordeel van BIOS werd beslist.. Marieke speelde het eerste dames enkelspel, maar kwam er tegen de ‘edelsteen’-dame (Jade) van de ontvangende club niet voldoende aan te pas. Sterker nog, Voorhout kwam na winst op Bart Giesbers zelfs op een 4-1 voorsprong.
Maar toen kwam het moment dat BIOS ‘paars van het latje begon te halen’.. Ingrid zette de omslag in. Zij won met veel overtuiging van de 15-jarige Voorhoutse speelster. Een mooi voorbeeld dat Ingrid samen met Bart in de mix ‘gewoon’ doorzetten. Niet helemaal gewoon, want het was de eerste keer dat Ingrid en Bart samen speelden. Dat liep echter bijna als vanzelf (behalve dan de tweede game), zelfs tegen de formatie die eerder won tegen de koploper in de poule! Toen konden Marieke en Corné natuurlijk niet achterblijven. Marieke was op en top scherp in deze laatste wedstrijd en Corné liep als vanouds weer een ‘sprintmarathon’ over de baan. Met duidelijke cijfers haalden zij het vierde punt binnen. Na de 4-1 achterstand heeft het gezellige maar ook gedreven Noordwijkse team er dus zowel spreekwoordelijk als in het echt ‘alles aan gedaan’. Paars werd dus toch nog een mooie kleur. De tussenstand in de poule laat zien dat BIOS nu gedeeld tweede staat in deze 9e divisie, op een enkel puntje achterstand op de koploper. Er is nog één wedstrijd in de eerste helft te gaan, dat is de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de poule. De missie is helder

08/11/2021 Ian Prins
  • Tank en Schenk!