BC BIOS 2 – BC De Zeemeeuwen 7

Een stuiterend gebakje bij BIOS 2

Na alle feestelijke momenten en gelegenheden in de overgang van 2022 naar 2023 was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van BIOS 2 in het nieuwe seizoen. Op vrijdag de 13e nog wel. En met invaller Anja in plaats van Marieke Ipema, en ter ontzorging van Ingrid Strien die terugkomend is van een blessure. Wat kun je nog meer wensen in zo’n spannende kampioenstitelstrijd die BIOS voert met een aantal Delftse studenten…

Maar gelukkig hadden we dus Anja, die we toch wel konden classificeren als ‘stuiterende Anja’. Niet dat ze stuiterend over de baan heen ging. Nee hoor, dat ging prima gecontroleerd. Maar wel naast de baan, vanwege leuke dingen in haar thuisomgeving. Een veelheid van energie die natuurlijk zeker stimulerend werkte voor de Noordwijkers! Zij deed – zoals ze zelf zei (!) – als oud gebakje (???) uitstekende zaken voor BIOS. Clubgenoot Debby was overigens niet te beroerd om het ‘oude gebakje’ nog iets specifieker te maken: een tompouce. Zou het iets te maken hebben gehad met de roze-witte kleding van Anja? Het damesdubbel wonnen Ingrid en Anja na een moeizame start in de eerste game toch overtuigend. Ook de mix van Bart Giesbers en Anja kende een moeilijke start, overigens na een interessante inleiding. Een van de tegenstanders was zo vriendelijk om te tellen bij de mix. Met een uitroep ‘oh, wat is dit hoog’ (met een bijpassend octaafje hoger in haar stem) klom ze op de scheidsrechtersstoel. Terug naar Anja en Bart: na een cruciale opmerking van Corné wonnen zij de 2e en 3e game met zeer ruime cijfers. Maar wat was dan die opmerking…? Eigenlijk zei Corné alleen maar: “Wat zijn jullie nu aan het doen?”. Het had wel iets te maken met onvoldoende duidelijke afspraken van het gelegenheidsduo over het te gebruiken spelsysteem. En dat hielp. Helaas moest Anja wel de single aan de tegenstander laten. Maar zeker niet zonder strijd, in de derde game was het verschil maar een paar punten.

En nu we het toch over single wedstrijden hebben. Er stonden er natuurlijk nog drie op het programma. Wat een wedstrijden waren dat! Wil Nekkers speelde de andere dames single. Een uitzondering, omdat zij meestal het damesdubbel en de mix speelt. Beide games eindigden in 21-14 voor Wil, maar beide met een heel ander spelbeeld. Zo had de tegenstander in de eerste game moeite om de tactiek en sterke punten van Wil te doorzien en te pareren. Dat lukte haar in de tweede game echter wel. De bezoekende Westlandse kwam dan ook snel tot een aardige voorsprong. Maar op onnavolgbare wijze draaide de stand later in de game om en had Wil duidelijk tot het eind aan toe de regie over de wedstrijd. Corné en Bart lieten ook zien dat ze goed de regie konden pakken in de single. Tegen Bart kwam de tegenstander niet boven de tien punten per game. Corné had het niet bijzonder lastig in de eerste game, maar in de tweede game zagen we hele lange rally’s met van beide kanten onhaalbare shuttles die toch gehaald werden. Heel mooi om te zien!

Het dubbel van Corné en Bart verliep overigens ook soepel. Met 21-9 en 21-11, onder meer door een 10-0 voorsprong op de service van Bart in de eerste game, zetten de Noordwijkse (Rijnsburgse) mannen een zeer overtuigende winst op het scoreformulier. Dan rest nog de mix van Corné en Wil. Ook hier bleven de cijfers duidelijk in het voordeel van BIOS. Met een wedstrijd meer gespeeld, staat BIOS nu bovenaan in de competitie. Over een paar weken is weer de onderlinge confrontatie.

Bedankt voor het invallen Anja

16/01/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!