BC BIOS 2 KAMPIOEN !

BC BIOS 2 kampioen!!!

Op donderdagavond 16 februari 2023 vertrok BIOS 2 met twee auto’s naar het nabijgelegen Hoogkarspel met maar één missie: een zo hoog mogelijke uitslag halen tegen de hekkensluiter van de competitie. Nu zouden er drie vragen bij je kunnen opkomen: 1) Hoogkarspel, waar ligt dat? 2) Waarom een hoge uitslag? En 3) Waarom twee auto’s? Laten we voor nu toch maar even vraag 2 eruit lichten: met één punt achter op de koploper was er nog een klein kansje voor BIOS 2 om kampioen te worden! Of dat zou lukken, zouden we echter pas op z’n vroegst op 19 februari weten omdat dan de laatste wedstrijd van de concurrent zou volgen. Misschien heb je al een vermoeden van de uitkomst als je de titel hebt gelezen?

Maar laten we starten met de focus op de typische team 2 dingen. Om dat in kernwoorden te pakken: koffie, Monique, lijnenspel en navigatietalent. We beginnen met Monique, dat is namelijk meteen een antwoord op de eerdere vraag 3. Onze trouwe supporter, manager, mentale begeleider en coach Marjolein Hoek-Vink ging namelijk weer graag mee, ondanks de ca. 99 kilometer afstand. We hebben nog geen spelersbus van de sponsor gekregen, dus hadden we twee auto’s nodig om in Hoogkarspel te komen (links naast Enkhuizen). Onlangs zijn we erachter gekomen dat Marjolein voor sommige mensen een bijnaam heeft: Monique. Dus voilà, daarom. Overigens is het volstrekt onhelder waar die bijnaam vandaan komt, dus dat zullen we vanaf nu maar negeren. Voor de 90 kilometer hadden we natuurlijk navigatie nodig, je komt vanuit Noordwijk niet dagelijks in het verre Noord-Holland (gelukkig normaalgesproken nooit in de badmintoncompetitie). Op de terugweg was het dan wel even slikken dat Google maps niet doorhad dat de A5 was afgesloten. Dus heeft Marieke Ipema – deze keer speciaal voor de kampioenswedstrijd op chic – als een ware Parijs-Dakar-navigator ons door en langs Amsterdam geleid (al heb ik nog nooit iemand in jurk die rally door de woestijn zien rijden?). Ondanks het gebrek aan navigatietalent zoals Marieke over zichzelf zei. Wij weten beter… De terugweg was wel meteen 15 kilometer langer?

De issues met koffie en de lijnen van het badminton court lagen natuurlijk bij Bart Giesbers. Met een geopende kantine zag hij zijn kans schoon om de reis even van zich af te spoelen. Daar kwam hij echter van een koude kermis – of beter een (heel) koude koffie – thuis… Kantinekoffie is lang niet altijd de beste koffie die je kunt krijgen, maar dit… Als goede meelevende medereizigers konden Marjolein, Marieke en Wil Nekkers daar hartelijk om (schater)lachen. Misschien had de koffie ook wel impact op het beoordelingsvermogen van Bart. Altijd lastig om goed in te schatten of een shuttle in of uit is. Blijkbaar. Voor sommigen. Tot wanhoop van Corné Hoek.

Maar nu even terug naar de essentie. Doelstelling was een 8-0 overwinning om nog een redelijke kans op het kampioenschap te houden. Dat verliep eigenlijk voorspoedig met relatief makkelijke overwinningen door Corné en Bart in dubbel en single, Wil en Ingrid Strien in het dubbel en Ingrid in de dames single. Marieke had echter last van een tegenstander die de laatste wedstrijd gebruikte om in topvorm te zijn. Wat zat die thuisdame in een goede flow, daar viel weinig aan te doen. Hoewel Marieke zich nog tot het uiterste verdedigde, stond er met 21-17 in de derde game toch een verliespunt voor BIOS op het wedstrijdformulier. De beide mix wedstrijden gingen vervolgens ook weer relatief eenvoudig naar de ‘Noortukkers’ (het was tenslotte bijna het carnavalsweekend). Dat betekende drie dagen duimendraaien. Concurrent USSR – toch erg vaak goed voor maximale scores – had genoeg aan een 7-1 overwinning in hun wedstrijd tegen de nummer 5 van de poule. BIOS schatte

de kansen dan ook niet hoog in. Maar… de Delftse studenten wonnen ‘slechts’ met 5-3. Dat betekende dat BIOS met 80 punten (van de maximaal 96) kampioen is in de najaarscompetitie! De BIOS appgroep ontplofte door alle felicitaties van de leden van deze gezellige en betrokken Noordwijkse club! BIOS 2 heeft het kampioenschap niet alleen gedaan. Heel veel dank ook aan trainer Siegfried Telussa, drievoudig invaller Ron Koeman, invalster Anja Vink en Marjolein als vaste supporter. Saillant detail volgens de auteur is dat Bart derde is geworden in de ranglijst van de poule, gevolgd door Corné op plek 4 en Ingrid en Wil op plek 8 en 9. We laten even in het midden hoe die ranglijst wordt bepaald , maar laten we nog wel even benoemen dat Corné en Ingrid allebei ongeslagen zijn in hun single! Corné heeft alleen zowel met de mix als de herendubbel één keer de tegenstander moeten feliciteren. Ingrid deed dat nog beter, zij heeft alleen maar één dames dubbel verloren in deze competitie. Een zeer knappe prestatie!

22/02/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!