BC BIOS 2 – USSR 4

Rallyyyyyyyyyyyy’s – by Corné Hoek

Vrijdagavond. Half 8 (nou ja, in geval van Corné altijd een paar minuutjes later). De badmintonbanen liggen er weer strak bij. De scheidsrechtersstoel torent hoog boven het net uit. USSR op bezoek bij BC BIOS 2. Op het spel staat het kampioenschap in de poule. En we hadden een belofte van de tegenstander. De beste speler bij de heren zou fit, uitgeslapen en scherp zijn. Eén maal verlies in deze competitie (tegen ‘onze’ invaller Ron) was genoeg geweest vond de Delftenaar. Maar ‘onze’ Corné had nog geen enkele single verloren. Dus niet alleen het kampioenschap was ‘at stake’, maar ook de persoonlijke 100% score in de single van Corné. Wat zou het worden…?

Maar, eerst even de feiten. Het Delftse studententeam scoorde in de eerste helft van de competitie bijna maximaal. Behalve tegen BIOS. Hun verliespunten stegen van 3 naar 7. Het gelijkspel in Delft zorgde dus voor handhaving van de puntenvoorsprong van USSR. Maar, in de tweede helft scoorde BIOS erg goed met slechts een enkel verliespunt. Minder dan USSR. Uitgangspositie voor ‘die ene’ wedstrijd, de onderlinge confrontatie voor het kampioenschap, was dan ook maar precies één punt voorsprong voor USSR. Gewenste uitslag was dan ook 5-3 winst voor de Noordwijkers. Dan zou BIOS namelijk op een punt voorsprong komen met nog één wedstrijd te gaan.

BIOS startte erg sterk. Corné en Bart Giesbers speelden een uitstekend, dominant en consistent dubbel waar USSR geen enkel antwoord op had. Ook Ingrid Strien en Wil Nekkers speelden een uitstekend dubbel. De eerste game ging nog net met 22-20 naar Delft, maar daarna bleven de Noordwijkse dames buiten bereik. Toppunt van de dag was de single van Corné. Een briljante wedstrijd met bijzonder lange rally’s. Zowel een sterk netspel als een sterk spel vanuit het achterveld door beide spelers maakten het een mooie partij om te zien. En misschien wel boven verwachting? Corné won namelijk ‘gewoon’ in straight sets. De uitspraak ‘moe maar voldaan’ heeft zelden beter gepast.

Daarna was het toch even pas op de plaats voor BIOS. Marieke Ipema redde het net niet in haar single als eerste dame, Bart kon het nipte verlies van de uitwedstrijd niet omzetten in winst. De tegenstander stond in de single vele malen sterker op de baan dan uit. Ingrid herstelde de flow weer door relatief eenvoudig te winnen. Dat zorgde voor een 4-2 tussenstand, een mooie positie met nog twee maal mix te gaan. Een van beide winnen zou toch moeten lukken?

Eerst waren Corné en Marieke aan de beurt. Na een verloren 1e game herstelden ze goed door de tweede ruim naar zich toe te trekken. De derde ging echter toch weer overtuigend naar het studenten mixed dubbel. De Noordwijkers waren achteraf dan ook niet heel erg te spreken over hun eigen manier van spelen. Wil en Bart waren intussen ook begonnen aan hun mix, de beslissende wedstrijd om winst te halen. De eerste game ging net met 21-19 naar de studenten, maar de tweede was voor BIOS. BIOS pakte ook in de derde goed door. Tot de wissel halverwege de game. De voorsprong van 4 punten leek wel als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Toch kwam het team nog goed terug, maar was het toch USSR die op het eind net met een paar punten op rij de winst naar zich toe trokken. Na een lange intensieve strijd was de onderlinge verhouding dus hetzelfde als voor de wedstrijd. BIOS staat dan een punt achter in de stand, maar het game-saldo is beter. In de laatste wedstrijd van de competitie is het voor BIOS zaak om maximaal te scoren en te hopen dat USSR één puntje meer laat liggen. Climax? Ja, best wel. Maar ook niet helemaal meer in eigen hand…

22/02/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!