BC BIOS 2 – Volant ’90 1

BC BIOS 2: “Where is Kazachstan?”
“Where is Kazachstan?” was mijn directe associatie toen ik het adres van de tegenstander van ons team – BC BIOS 2 – opzocht. Dat vraagt om uitleg… “Where is Kazachstan?” is een spelonderdeel in de Engelse quiz “House of Games”, iets waar ik graag naar kijk. Bij dit specifieke spelonderdeel moet de deelnemer het antwoord op een vraag weten, gevolgd door het aanwijzen van het antwoord op de kaart van een deel van de wereld. Zowel de vragen als de locaties zijn zeker niet eenvoudig.. Vaak heb je (en de deelnemers ook niet) geen idee. Datzelfde gevoel had ik bij “de tegenstander Volant ’90 speelt in Kudelstaart”. Kudelstaart??? Waar ligt dat eigenlijk? Inmiddels weten we het, dinsdag 28 september troffen we met behulp van Google maps en duurzaam ritje Kudelstaart ergens in de buurt van Leimuiden en Aalsmeer.
Maar nu waar het echt om gaat: het spel van BIOS 2 en het resultaat van de wedstrijd. Om de clue maar meteen weg te geven – we blijven in stijl van de spelletjes, BIOS wist de tweede overwinning van het seizoen uit de strijd te slepen! Een hele goede start van het vorig jaar gevormde team. De uitslag op het bord was uiteindelijk 3-5 in het voordeel van de Noordwijkers. Een knappe prestatie na een steeds gelijk oplopende score en een 3-3 tussenstand op deze dinsdag. Hoe kwam dat tot stand? Als eerste: Corné Hoek heeft dit seizoen een ambitie. Die hangen we niet aan de grote klok, maar zijn winst in het dubbel, enkel en mixed dubbel paste daar prima in. Net als vorige week verliep het dubbel van Corné en Bart Giesbers soepel, met opnieuw zichtbaar resultaat van de trainingen van Siegfried. Geen Corneetjes deze keer (zie het verslag van vorige week), maar een goed samenspelend dubbel dat met positiespel veel druk op de tegenstander legt. Alleen die lijnen, het was niet altijd makkelijk om de shuttle altijd aan de goede kant van de lijn te krijgen. Wil Nekkers en Ingrid Strien speelden tegelijkertijd het damesdubbel. In die wedstrijd bleek dat de Kudelstaartse (Kudelstaarter??) dames niet onderschat mochten worden. De thuisploeg trok de winst met duidelijke cijfers naar zich toe. 
In de singles werden de punten verdeeld tussen Volant ’90 en BIOS. Corné had op deze avond duidelijk meer energie, snelheid en ‘bal’gevoel dan zijn tegenstander en trok de winst eenvoudig naar zich toe. Ook Ingrid wist haar wedstrijd te winnen. De training op de backhandslag was goed terug te zien in de wedstrijd. Ingrid wist de shuttle met haar backhand goed terug te brengen. De tegenstander had op de backhand een duidelijk mindere techniek. Het enkelspel van Bart beloofde op het eind van de eerste game nog een goed vooruitzicht. De 21-18 nederlaag in de eerste werd in de tweede echter toch gevolgd door een ruimer verloren game en wedstrijd. De groei in zijn spel was wel zichtbaar, met name de rust bij het spelen van de slagen. Een resultaat van de combinatie met padel? Daarentegen zijn er ook nog punten om aan te werken. Marieke Ipema speelde een goede wedstrijd tegen de nestor van het thuisspelende team. Ze dekte goed alle hoeken van het veld af, maar kon toch net niet de beslissende punten pakken. Tussenstand: 3-3.
Al deze wedstrijden werden gespeeld onder de toeziende lens van Mariekes fotocamera, Wils telefoon en Ingrids telefoon. Naast mooie actiefoto’s en bijzondere posities van de fotograaf leverde dat ook nog enkele leerpunten op. De kracht van het terugzien van het eigen spel op beeld! Zoals aangekondigd maakten de mixed dubbels het verschil in deze dinsdagavondwedstrijd. Corné en Marieke speelden de eerste mix. Een wedstrijd waarin de eerste game vol op ‘power’ werd gespeeld. In de tweede game speelden Corné en Marieke met tempowisseling, waardoor Marieke regelmatig een ‘shortcut’ kon forceren. Waar het maar even kon, sprong zij ertussen aan het net. Haar korte drop en snelle geplaatste bal (shuttle…) gaven de tegenstander heel weinig tijd om te reageren. Een sterke combinatie met het harde spel van Corné.In de andere mix lieten Wil en Bart zien dat hun combinatie steeds beter begint te draaien. Bart kon goed druk zetten vanuit het achterveld en Wil liet haar kwaliteiten met het plaatsen weer zien. De echte ‘Wil-bal’ kwam weer om de hoek kijken. Zonder de details prijs te geven: dat is een zeer goed geplaatste bal vanuit een bijna onmogelijke positie. En het zijn geen incidenten, de ‘Wil-bal’ is een geducht wapen dat ze geregeld inzet.
Kortom, een avond met een prima rendement: goed voor het teamresultaat, goed voor het persoonlijk resultaat en goed voor de verzameling foto’s. Natuurlijk veel dank voor de steun van onze trouwe supporter (mascotte?) Marjolein!

04/10/2021 Ian Prins
  • Tank en Schenk!