BC BIOS G1 – BC Merenwiek G1

Badminton: van kinderracket tot mentale begeleiding

‘Kun jij niet met een kinderracket gaan spelen, die zijn wat korter? Zucht’. Dat was de wanhopige uitspraak van de tegenstander van Marieke Ipema en Corné Hoek. Een badmintonnet is 6 meter en 10 centimeter. Een behoorlijke breedte zou je zeggen. Maar, Marieke weet als geen ander in het mixed dubbelspel dat net af te dekken. Blijkbaar dus tot wanhoop van de bezoeker uit de Merenwijk. Het was dan ook een overtuigende winst voor het Noordwijkse koppel.

Even terug naar het begin. Vrijdag 10 maart begon de dubbelcompetitie van de Nederlandse badmintonbond, een competitie waar BIOS uiteraard aan meedoet. Deze gezellige competitie kent alleen dubbel- en mixed dubbelspelen. Dus geen singles. Corné trapte samen met Bart Giesbers de avond af. Vrijwel tegelijk begonnen ook Marjolein Hoek-Vink en Marieke aan het damesdubbel. Beide wedstrijden wisten de Noordwijkse teams in winst om te zetten. Bij de heren ging dat in eerste instantie niet bijzonder soepel, tot Lonneke kwam tellen. Alsof dat een hele andere balans bracht in de wedstrijd. Corné en Bart verloren daarna bijna geen punt meer. De heren sloten de wedstrijd in stijl af door als een ware gentleman Lonneke van de telpositie naar beneden te helpen. Marieke en Marjolein hadden intussen hun wedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. Ze vulden elkaar goed aan en lieten de bezoekers weinig kans.

De eerste ronde van mixwedstrijden speelde BIOS met twee minder ingespeelde duo’s. Wil Nekkers en Corné leverden een constant spelniveau en waren duidelijk de sterksten. Marjolein en Bart speelden hun wedstrijd ook netjes uit met vooral een dreigende Marjolein aan het net. Bart speelde wat minder constant, maar pakte wel de punten op het juiste moment.

De laatste twee wedstrijden speelde BIOS in de vertrouwde mixed dubbel opstellingen. Dat zegt dus helemaal niets… Wil en Bart kwamen beiden niet lekker in hun spel en konden geen vuist maken. De 5-0 voorsprong – je hebt al kunnen lezen dat Marieke en Corné goed uit de voeten konden met hun tegenstanders – eindigde in een 5-1 winst. Een mooie start van deze nieuwe competitie. Ook een mooie oefening voor de najaarscompetitie. In de dubbelcompetitie spelen namelijk zowel spelers van het niveau van vorig seizoen als van het aanstaande, hogere, najaarsseizoen.

De afsluiting was zoals altijd weer gezellig met een hapje en een drankje met de tegenstanders in de kantine aan de Duinwetering. Deze keer eindigde de avond – na vertrek van de bezoekers – met een onderlinge mentale analyse. Kortom, een avondje met open gesprek en mooie leerpunten. Who needs a mental coach in zo’n team ;-).

13/03/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!