BC BIOS G1 – Dynamo Sassem G1 & Merenwiek G1

BC BIOS: van bijzondere omstandigheden tot ‘walking on the edge’

Deze keer is een mooi moment om twee wedstrijden in één verslag terug te laten komen. Waarom? Nou, eigenlijk omdat er maar een paar dagen tussen zat. Dus een stuk minder spannend dan het lijkt toch? De wedstrijden zelf kenden echter wel veel spanning. Eerst thuis tegen Dynamo Sassem, een van de twee concurrenten voor de koppositie en vier dagen later uit tegen Merenwiek.

De bijzondere omstandigheden bij de wedstrijd tegen Sassem – ja ja, uit Sassenheim, je verwacht het niet – begonnen al vroeg. In plaats van de normale 9 banen waar we over beschikken, moesten we het deze vrijdagavond met 3 banen doen. Voor het dubbelcompetitieteam betekende dit één rondje wedstrijden met twee banen en daarna één baan. Maar voor zoiets belangrijks als schoolexamens hebben we dat er graag voor over. Het loste zich ook allemaal uitstekend op met de vrij spelende clubgenoten. De wedstrijd zelf was dus een directe confrontatie met een titelconcurrent. Dus we waren gebrand op een goede uitslag. En dat werd het! BIOS won met 4-2. É en Ondanks dat alle wedstrijden in 2 games werden gewonnen, ging dat zeker niet van zelf. Wel vier keer werd een game met twee punten verschil gewonnen. Drie keer bleef BIOS het koelst in de staart van de game, één keer ging zo’n spannende game naar Sassem. Overigens was dat laatste een wedstrijd van Wil Nekkers en Bart Giesbers die constant tegen een achterstand aankeken maar goed terugkwamen. Helaas net niet genoeg. Het herendubbel van Corné Hoek en Bart en damesdubbel met Marjolein Hoek-Vink en Wil kenden ook zo’n late beslissing. Bij de dames was het daarna echter heel snel bekeken met slechts 7 punten voor de Bollenstreekdames. Omdat Marieke Ipema met Corné ook een game met 21-19 wonnen, had iedereen wel zo’n game te pakken. Kortom, een mooie avond waar BIOS weer twee punten uitliep op deze concurrent. Helaas werd de derde helft wat abrupt afgesloten door onvoorziene omstandigheden bij de tegenstanders. Iets om in Sassenheim weer in te halen zullen we maar zeggen.

De dinsdag erna begon de serie van returnwedstrijden weer. Na enig zoeken naar de ingang van de zaal konden we starten tegen Merenwiek – en je voelt ‘m al aankomen: dat was dus in de Merenwijk in Leiden. We hebben het dit seizoen erg luxe met de korte reisafstanden bij de uitwedstrijden. De eerste keer tegen dit team werd het 5-1 voor de Noordwijkers. Bij het herendubbel, de eerste wedstrijd van de avond, werd echter al snel duidelijk dat er toch wel een uitdaging lag te wachten. Met een bijzonder energieke en snelle speler had Merenwiek een verrassing voor BIOS. Na verlies van de eerste game wisten Corné en Bart maar net te voorkomen dat het een snel verlies werd. Met een tactische zet in de derde game mocht BIOS toch de winst opschrijven! Marieke en Wil hadden het ook niet makkelijk in de dames dubbel. Ook deze werd beslist in de derde game. Corné en Marjolein brachten even rust met een eenvoudige winst, maar toch gevolgd door een snel verloren game in de vierde partij. Deze wedstrijd van Wil en Bart kende gelukkig nog wel een belangrijke wending na een paar goede tips en ‘getting your things together’. Niet genoeg voor de winst, maar toch een nipte 21-19 voor de Leienaars.

Corné en Marieke hadden het in hun laatste wedstrijd niet makkelijk in de eerste game. De tweede was de weerstand echter volledig gebroken en was het 1-4. Marjolein en Bart mochten het slotakkoord spelen. Dat werd een koude douche: 21-11 maar liefst, voor Bart de derde keer dat hij tegenover de snelle Merenwieker stond. Tijd dus voor een tactische ingreep. Een zeer succesvolle ingreep: die leidde zowel tot de winst voor Marjolein en Bart als tot een start van een

genderdiscussie. Meer gaan we daar niet over zeggen, dat vraag je maar na als je een keer langs komt in de zaal van BIOS aan de Duinwetering. Na deze 5-1 overwinning voor het bezoekende Noordwijk sloten beide teams de avond gezellig samen af met een evaluatie van de 0.0% speciaalbieren, mogelijke transfers en meer van dat soort dingen die dan over de tafel gaan. De volgende keer speelt BIOS thuis – dus met thuisvoordeel – de tweede wedstrijd tegen de andere titelkandidaat Hillegom. Op 2 juni is het zaak om weer een mooie uitslag neer te zetten en het gelijkspel van de uitwedstrijd wellicht wel te vertalen naar een thuiswinst.

11/06/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!