BC BIOS naar Yonex Dutch Open (als toeschouwers)

Op zaterdag 10 oktober gingen we met 3 auto`s vol naar Almere. Anneke had kaarten geregeld en georganiseerd dat we er heen konden. Wil, Piet, Liesbeth, Noah, Nikita, Suzanne, To, Koen, Kevin, Anneke, Geert , Daan en Petra waren van de partij. Op deze zaterdag werden de halve finales gespeeld, van 14.00 uur tot 20.00 uur. Dit vond plaats in Topsportcentrum in Almere. Dit toernooi wordt jaarlijks in Nederland gespeeld, er waren veel inschrijvingen uit Aziatische landen, Indonesië, India, Maleisië, Chinese Taipei, Singapore en Thailand, daarnaast de top van de badminton uit Europa. Vrijdagavond was er een afscheidswedstrijd van Eric Pang tegen Taufik Hidayat.

Herenenkel: Erik Meijs is van de Nederlanders het hoogst geplaatst, nummer 33, daarna Nick Fransman, nummer 40 en Jordy Hilbink (53)
Damesenkel: Nederlands kampioene Soraye de Visch Eijbergen (25)
Mannendubbel: Jelle Maas en Mark Caljouw, Nederlands op nummer 24 geplaatste koppel

Vrouwendubbel Eefje Muskens en Selena Piek zijn de grootste kanshebber voor het winnen van de titel in het vrouwendubbelspel. Zij kunnen daarmee punten verdienen voor de kwalificatie richting de Olympische spelen van Rio de Janeiro.

Gemengd dubbel : Selena Piek en Jacco Arends zijn nummer 15. En Samantha Barning en Robin Tabeling als nummer 19 geplaatst.

Midden in een uitgestrekt gebied ligt de Topsporthal. Er is een sporthal en een Topsporthal met vaste tribunes en publieksruimte voor kraampjes met Yonex artikelen en eet en drinkgelegenheden.

Voor de halve finale waren twee velden te zien, de rest zat onder de vloerbedekking, de vips zaten met tafeltjes aan beide kanten naast de baan. De banen werden regelmatig geveegd door mensen met groene shirts aan. Op de lijnen zaten lijnrechters, aan iedere hoek, 2 mensen. Er was een scheidsrechter op een hoge stoel en aan de andere kant een scheidsrechter voor de serve lijnen en de shuttles. Langs de banen stonden Yonex dozen, waar de tas in ging van de speler. Op de tribunes kon je het goed zien.

We hebben verschillende wedstrijden gezien, en wat is badminton dan leuk om naar te kijken. De spelers liepen zo makkelijk en vooral de dubbel en de Mixen zijn boeiend, het ging vaak gelijk op, verlengingen en 3 setters. Kortom de moeite waard, voor volgend jaar zeker aan te bevelen.

We kwamen ook andere badmintonners tegen uit Sassenheim, Noordwijkerhout, Hillegom. Ook was er in de ochtend diploma uitreiking geweest van de trainersopleiding.

13/10/2015 bas
  • Tank en Schenk!