DAMES 1 TEGEN PIJNACKER

Op 28 maart speelden wij alweer onze vijfde wedstrijd van de damescompetitie. Na deze wedstrijd zijn er nog maar drie wedstrijden over, om misschien wel het kampioenschap te bereiken. Daarvoor moest vandaag dik gewonnen worden van Pijnacker. Voor aanvang van de wedstrijd stonden wij op een gedeelde eerste plaats, samen met Lekkerkerk. Onderling hebben wij het tegen hun nog niet zo goed gedaan, maar volgende week volgt nog een wedstrijd. Hopelijk wordt er dan lekker veel gewonnen. Eerst maar eens spelen tegen de dames van Pijnacker. Helaas kon Petra er niet bijzijn en ook Debbie en Lianne waren afwezig. Gelukkig wilde Michaela graag invallen en probeerde ook Anneke de draad weer op te pakken na een aantal weken met blessureleed.

De eerste dubbel werd gespeeld door Martine en To. De dames hadden geen partij aan hun tegenstandsters, speelden goed samen en scoorden het ene punt na het andere punt. Ook bij Michaela en Anneke verliep de dubbel zoals gehoopt. De eerste twee punten waren dus binnen. Vervolgens was het de beurt aan Martine. Hoewel haar tegenstandster in de dubbel niet erg sterk speelde, werd het in de single toch flink aanpoten. Vooral de eerste set moest Martine flink aan de bak, na een kleine achterstand van vijf punten. Gelukkig trok Martine aan het langste eind, en won de wedstrijd met 22-20 21-13. To speelde sterk, liet haar tegenstandster alle hoeken van het veld zien en won gemakkelijk in twee sets. Michaela moest wat meer haar best doen, want haar tegenstandster had een hoop ballen terug. In de eerste set speelde Mich tactisch erg goed. Ze liet haar tegenstandster goed lopen, waardoor zij zelf de tijd kreeg om de shuttle mooi naar beneden te slaan. In de tweede set keerde het tij en werden de rollen omgedraaid. Alles wat in de eerste set zo goed ging, leek er in de tweede set niet meer in te zitten. Een derde set, met een eindstand van 22-20, moest er aan te pas komen om ook dit punt binnen te slepen. Voor Anneke was het haar eerste single sinds een hele lange tijd. Maar ze is het nog zeker niet verleerd, en ook Anneke won in twee eenvoudige sets. 6-0! Vorige week speelden we 8-0, maar van de dames van Pijnacker hadden wij wel iets meer tegenstand verwacht aangezien zij ook al een aantal partijen dik hadden gewonnen.

De derde dubbel werd gespeeld door het Bios-duo Anneke en To. Na een eenvoudige eerste set (21-11) en een net iets spannendere tweede set (21-15) werd ook deze wedstrijd gewonnen. Michaela en Martine hadden het ook eenvoudig, en wonnen met nog dikkere cijfers. Weer een mooie 8-0 overwinning dus.

Volgende week moeten wij tegen onze naaste concurrent ‘Lekkerkerk’. Als wij hier geen punten laten liggen (lees: als wij winnen), is het kampioenschap erg dichtbij. Helaas kun je bij de heren- en damescompetitie niet promoveren, maar voor je gevoel is het toch goed! Wij kunnen volgende week alle support gebruiken. Wij spelen om half acht in de sporthal in Noordwijk. Kunnen we op u rekenen? ;P