DAMES 1 TEGEN SMASHING MAASDAM

Voor het eerst in mijn badminton carrière een wedstrijd bij badmintonvereniging Smashing Maasdam. Maasdam is een gehucht, een eiland een aantal kilometer voorbij Rotterdam. Voor ons ongeveer anderhalf uur rijden. Maar we hebben het er voor over. Eenmaal aangekomen werkt Lianne nog even snel een patatje naar binnen, terwijl de andere dames alvast aan de wedstrijden beginnen. In een gezellig halletje, met maar vier banen…

To en Martine beginnen niet zo goed aan hun damesdubbel. Vooral Martine maakt veel onnodige fouten en slaat veel services terug die ruim voor de eerste blauwe lijn vallen. Gelukkig knokken de dames zich terug en winnen de eerste set met 21-17. In de tweede set gaan ze beter van start en winnen de dames van Bios overtuigend met 21-15. Ondertussen staat ook Petra flink te zweten op de baan. Ze laat haar tegenstandster alle hoeken van het veld zien en weet goed in te spelen op de zwakke plekken van haar tegenstandster. Ook Petra wint in twee overtuigende sets, 21-18 en 21-17.

Met de patat nog vers in haar maag begint ook Lianne aan haar eerste wedstrijd. De dubbel met Petra wordt helaas verloren, maar ze hebben dan ook nog nooit met elkaar gespeeld. Voor de eerste keer ging het niet verkeerd. Martine begint nog voor half negen aan haar single. Gelukkig loopt de service goed en slaat haar tegenstandster veel uit. Martine is erg aanvallend bezig en wint in twee sets.

Vervolgens is het de beurt aan To en Lianne. Beide dames gaan vol goede moed de baan op. Lianne gaat erg goed, speelt heel behouden en wint in twee eenvoudige sets (21-10 21-12). Bij To gaat het iets minder goed. De eerste set staat ze een tijdlang achter, maar op het einde vecht ze terug. Gelukkig net op tijd, 21-18 voor To. To haar spel is prima, maar haar tegenstandster heeft een hoop ballen terug. Het is aan To om te blijven lopen, maar dat gaat in de tweede set helaas wat minder. Uiteindelijk moet er een derde set aan te pas komen om te bepalen wie er wint. Op het moment van schrijven is deze derde set aan de gang en staat To met 14-13 voor. Hup To!!!! JEEEEEE, de knoflook heeft zijn werk gedaan. 21-17 voor To. We staan dus met 5-1 voor. Nog twee wedstrijden te gaan. Gaan we onszelf dan weer overtreffen?

De laatste twee dubbels gaan tegelijk van start. Lianne en Martine spelen de derde dubbel. Eén van de dames is linkshandig, dus vooraf wordt een tactiek besproken om de tegenstandsters uit te kunnen spelen. De tactiek blijkt te werken en de Rijnsburgse Bios’ers winnen met 21-14 en 21-17. To en Petra hebben het moeilijker. Ze winnen de eerste set overtuigend met 21-10, maar geven in de tweede set een voorsprong van zeven punten weg. De stand gaat van 13-6 naar 13-13. De dames uit Maasdam zetten deze puntenreeks voort en winnen met 21-17. Opnieuw een derde set voor To. De eerste en tevens ook direct de laatste voor Petra. De dames gaan er helemaal voor en winnen met 21-11. Dit betekent dat we met 7-1 gewonnen hebben!! We gaan lekker!

Wedstrijd tegen Maasdam

13/05/2014 bas
  • Tank en Schenk!