DAMES TWEE OP BEZOEK BIJ FLAIR

Op een prachtige zondagmiddag, speelt Dames 2 een competitiewedstrijd tegen Flair in Alphen aan den Rijn. We vinden het jammer, dat we deze middag niet lekker in de tuin door kunnen brengen, maar een lekker potje badminton is ook wel aan ons besteed.
Jeanette en Michaela vormen de eerste Dames dubbel. Terwijl zij aan het spelen zijn, beginnen Wil en Marianne ook aan hun potje. Zij zijn veel eerder klaar, met niet zulke goede cijfers: 21-11 en 21-8. De tegenstanders zijn gewoon net even wat beter en Marianne en Wil kwamen niet lekker in de wedstrijd.
Jeanette en Michaela hebben vooral in de eerste set veel last van het licht in deze Limeshal. Om de hal op te kunnen splitsen hangen er grote schermen. Deze zijn gedeeltelijk naar beneden gehangen. De dames van Flair vertellen, dat het zich nog veel slechter is, als de schermen helemaal naar boven hangen. De eerste set verliezen Jeanette en Mich met 23-21. Daar zit meer in. De tweede set staan ze aan de goede kant en winnen ze vrij gemakkelijk met 12-21. En ook de derde set wordt (zij het nipt) gewonnen met 21-23)
Wil is ondertussen al aan haar single begonnen. Zij speelt 4e dame en moet normaal heel lang wachten voor ze aan de beurt is, maar omdat Flair de zaal tot half5 gehuurd heeft, moesten we zoveel mogelijk doorspelen, en dus de banen bezet houden! Wil begint lekker. Ze verliest de eerste set net met 21-19. De tweede set wordt 21-11. Jammer!
Michaela speelt eerste dame. Zij speelt tegen een hele felle mevrouw, die heel veel terugheeft. Mich heeft heel veel last van het licht en ziet veel shuttles niet aankomen en kan daardoor niet snel reageren. De tegenpartij zegt dat zij er ook veel last van hebben, maar ja, zij hebben toch thuisvoordeel, dan. De eerste set verliest Mich met 21-9: “Ik zie de shuttles echt niet!” De tweede set staat Mich voor, maar de dame komt langszij: 18-18. Uiteindelijk wint Michaela deze met 18-21. De derde set staat Mich weer aan de verkeerde kant van het net. De tegenstandster komt te ver voor. Verloren: 21-14.
Jeanette verliest de eerste set nipt met 21-19. Het wordt eentonig: verkeerde kant van de zaal. Het is echt geen smoes. Er werd de hele wedstrijd niet voor de shuttle gekozen, maar voor de kant om te beginnen, dat zegt toch wel wat! Jeanette wint de tweede set vrij gemakkelijk met 11-21, dus ze begint met veel plezier aan haar derde set. Die wint ze gelukkig met 15-21. Knap gedaan!
Marianne speelde vandaag 3e dame. De eerste set wint ze vrij gemakkelijk ook dankzij de kauwgom van Michaela. De tweede set wordt verloren met 21-17. Dan ook maar een derde set. Ze moest flink haar best doen. In deze laatste set staat ze achter met 18-14. Marianne knokt zich terug naar 18-18. Dan gaat het heel lang gelijk op. Uiteindelijk wint ze met 23-25. En daar is ze heel blij mee!
We zijn weer toegekomen aan de dubbels. Wil en Michaela beginnen een beetje zwakjes aan hun partij. Ze weten zich later gelukkig te herpakken, maar er wordt niet meer gewonnen in de eerste set: 21-19. De tweede set gaat beter en winnen ze wel met 19-21. Wil mag beginnen met de 3e set, maar helaas kunnen ze het goede spel van de tweede set niet doorzetten. Ze verliezen met 21-11.
Marianne en Jeanette sluiten de partij. Zij spelen voor het eerst samen en dat gaat eigenlijk vanaf het begin prima! Marianne moet heel even wennen aan het feit dat Jeanette linkshandig is, maar ze spelen prima samen! Resultaat: 9-21 en 8-21.
Eindresultaat is een gelijkspel. Het was gezellig en we hebben over het algemeen lekker gespeeld denk ik. Alleen dat licht in die zaal…..

13/05/2014 bas
  • Tank en Schenk!