Eindspurt van team 1 om te handhaven!

Zaterdag 10 januari 1e wedstrijd in 2015. We moeten punten binnenhalen om zeker te zijn van handhaven in de hoofdklasse.

We gaan naar Dropshot, helaas kan Bas niet meedoen. We spelen op de buitenste baan, waarvoor de verontschuldigingen van de tegenstanders. Het is een rotbaan want er loopt een steunboog over de baan, waardoor je aan een kant niet goed hoog kan serveren.

Nadat de heren de 1e set netaan verliezen, weten ze de 2e en 3e set overtuigend te winnen, het 1e punt is binnen! De dames verliezen ook de 1e set, maar weten zich goed te herpakken en winnen daarna de 2e en 3e set, yes 2 punten!

Emiel speelt de 1e single, omdat hij beter met het spelletje van Carlo om kan gaan. De eerste set wordt verloren, maar Emiel laat zich niet kennen. Hij rent als een speedy gonzales over de baan en wint de 2e en 3e set! To gaat vol goede moed de baan op en het gaat aardig gelijk op, totdat de tegenstandster last krijgt van hyperventilatie en een pauze nodig heeft. Na enige tijd gaat ze baan weer op, maar maakt geen punt meer. To wint met 21-19. De tegenstandster neemt weer een lange pauze, maar besluit uiteindelijk toch niet meer verder te spelen en geeft op.

Koen speelt tegen een student uit Duitsland. Hij moet er even in komen en verliest de 1e set in 19-21. De 2e set gaat het al beter en de tegenstander loopt vooral op zichzelf te mopperen in allerlei talen. Koen wint met 21-18 en de 3e set daarna gemakkelijk met 21-11. Anneke moet daarna tegen de lange Joy spelen. Thuis in 3 sets gewonnen. De 1e set werd gewonnen en Anneke wil nu wel eens een keer in 2 sets winnen, wat ook lukt: 6 punten binnen!

De mixen werden op 2 banen tegelijk gespeeld. Koen en Anneke komen niet echt lekker in het spel. De tegenstanders hebben vervelende balletjes, die lastig te halen zijn. De wedstrijd wordt in 2 sets verloren. To en Emiel hebben een hele spannende pot. De standen 22-20, 19-21, 21-23 zeggen genoeg! Einduitslag: 1-7. We zijn heel blij met deze 7 punten. We staan nu stevig op de 6e plaats.

Aanstaande vrijdag spelen we tegen Rijnsburg, waarbij we uit met 7-1 hebben verloren, maar we zijn gebrand op de revanche.

De laatste wedstrijd spelen we tegen de nummer 8, waarschijnlijk hebben we alles dan in eigen hand.

Het blijft dus nog wel even spannend……..

13/01/2015 bas
  • Tank en Schenk!