Gouweslag 7- BC BIOS 2

Vol verbazing: “Wat gaat het goed!”

Zo’n uitspraak “Wat gaat het goed!” met een duidelijke verbaasde ondertoon is kenmerkend voor Marieke Ipema, speelster van BIOS 2. Tegen Gouweslag uit en in Gouda speelde zij als eerste dame (het sterkste enkelspel bij de dames). En we kunnen wel zeggen: “dat ging goed!”. En je voelt het al aankomen, dat vond Marieke een uitstekend moment om dat zelf uit te spreken met maximale verbazing in stem en gezichtsuitdrukking… Laten we het maar noordelijke bescheidenheid noemen. Die verbazing was helemaal niet nodig! De eerste game van de single wist ze overtuigend met 21-16 te winnen. De tweede game was ze ook heer en meester (of heet dat anders in een dames single??) over de spanning. Die trok ze met 23-21 over de streep. Bart was minder verbaasd over de winst dan Marieke zelf. Hij zei dinsdag al: “Het lijkt wel alsof je armen 20 centimeter langer zijn dan in het echt, de shuttles die je nog weet te bereiken…”.

Als we nog even bij Marieke blijven: zij speelde ook de mixed dubbel met Corné Hoek. Naar eigen zeggen geen wedstrijd waar zo’n gevleugelde uitspraak bij hoorde, maar wel winst in twee games. In de tweede game hadden ze zelfs een gezamenlijke dip. Een periode waarin even niets lukte zoals ze wilden. Maar al met al mag je een 21-10 en 21-15 uitslag best ruim noemen. Overigens was er ook zo’n momentje van ‘het lukte even niet’ bij de mix van Wil Nekkers en Bart Giesbers. Hoewel ook zij zonder al te veel problemen (21-12, 21-12) de wedstrijd naar zich toe trokken, hadden ook zij een moment waarin meerdere punten achter elkaar naar Gouweslag gingen omdat het net even niet lukte. De rest van de wedstrijd was echter ‘clean’ te noemen. Wil speelde natuurlijk weer haar “Wil-bal” (nee, geen inside information in deze publieke uiting). En Bart wist vaak de lege hoek te vinden.

Het vinden van de lege hoek bleek ook de sleutel te zijn in de heren single die Bart speelde. Met variatie in drop en smash wist hij geregeld de minder afgedekte plek van de baanhelft van de tegenstander te vinden. Na een paar strenge woorden van Corné tussen de 1e en 2e game – iets over combinatie van positie en keuze van slag – wist Bart de tweede game met een ruimer verschil van 6 punten te winnen. In de nabeschouwing was vaste toeschouwer, fan, mascotte en coach Marjolein Hoek-Vink positief over de spelontwikkeling van Bart in de afgelopen maanden. Overigens speelden Corné en Bart ook de openingswedstrijd van de avond. In hun herendubbel bleven zij ook aan de goede kant van de score met een duidelijke 2-gamer. Marjolein zag nog wel wat verbeterpunten, nuttig om de heren scherp te houden.

Het dames dubbelspel werd gespeeld door Ingrid Strien en Wil. Dat mocht met recht een spannende wedstrijd genoemd worden! De eerste game werd met de hakken over de sloot gewonnen: 27-25! In de tweede game ging het wel sneller, maar zeker niet minder spannend. Ook hier werd de game met twee punten verschil door het Noordwijkse dubbel in de boeken gezet. De single van Ingrid liet een groot krachtsverschil zien. De tegenstander uit Gouda kon onvoldoende een vuist maken om het Ingrid moeilijk te maken. Dan hebben we één wedstrijd nog niet genoemd: de single van Corné. De uitslag liet zien dat hij goed naar Marjolein had geluisterd: 21-12 en 21-14. Wel moet gezegd worden dat Corné de wedstrijd moeilijker vond dan de uitslag laat zien. De tegenstander liet geregeld zien dat hij zowel positiespel als gevoel goed op de baan kon neerleggen. Hij had alleen de pech dat Corné bijna nooit moe wordt. Die blijft wel lopen 😉

10/11/2022 Ian Prins
  • Tank en Schenk!