Hoe staat Bios 1 ervoor?

De competitie zijn we goed begonnen. De eerste 3 wedstrijden gelijk gespeeld. Andere jaren was onze start slechter.

Helaas werd het tegen Onder Ons 7-1. Echter deze uitslag geeft wel een vertekend beeld, want het had net zo goed ook weer 4-4 kunnen zijn. Veel wedstrijden in 3 sets, een partij net aan verloren met 24-22.
De een na laatste wedstrijd voor de 2e helft was tegen Leiden. Daar speelt een heel sterke dame, waar het moeilijk van winnen is. Emiel en Anneke wisten hun single te winnen, maar daar bleef het helaas bij.
Toen moesten we nog tegen Lekkerkerk. Thuis hadden we 4-4 gespeeld. Emiel kon niet mee dus Bas speelde 3 partijen. Dit ging heel goed, hij won zijn single en ook de mix met To werd gewonnen! We waren aan elkaar gewaagd want 4 wedstrijden werden in 3 sets gespeeld.  De damesdubbel, de single van Anneke en de mix van Koen en Anneke waren winstpartijen dus was de einduitslag  5-3
Helaas is Bas daarna op een dinsdag tijdens het vrijspelen door zijn enkel gegaan en heeft zijn enkelbanden gescheurd. Einde competitie voor Bas.

 

Tweede helft competitie: we hebben nu 3 wedstrijden gespeeld in de 2 helft.

Ook op Dropshot hebben we winst kunnen behalen. Uit was het 4-4 maar thuis 5-3! Koen won de 1e set tegen Arjen dik, maar kon het niet vasthouden en verloor de 2e en 3e set. To verloor haar 1e set helaas met 23-25 en daarna ook de 2e. Als ze de eerste set wel had kunnen winnen, was dit een heel andere wedstrijd geworden. Het laatste verliespunt was de mix van Emiel en To. Ze kwamen helaas niet lekker in de wedstrijd. Maar al met al toch weer 5 punten behaald!
Toen uit tegen Velo, ook daar een lastige dame als tegenstandster, die in het verleden landelijk heeft gespeeld. Het is voor haar misschien al een tijdje geleden, maar de fijne kneepjes was ze nog niet verleerd. Vooral Anneke was gebrand op een revanche, want bij de thuiswedstrijd was de wedstrijd voorbij voordat die goed en wel was begonnen. Het ging nu wel beter, maar winnen zat er niet in. Wel beide sets 15 punten gehaald. Koen en Emiel hebben wel beiden hun single gewonnen, en To zat er heel dicht bij, maar verloor helaas in 3 sets. Emiel en To wonnen aan het eind hun mix nog in 3 sets dus einduitslag 5-3.
We blijven een beetje hangen in de onderste regionen, dus we moeten echt nog wel punten gaan pakken, willen in de middenmoot uitkomen, wat toch ons doel is.

De laatste wedstrijd in 2015 was thuis tegen Onder Ons. Uit hadden we met 7-1 verloren, zie hierboven.  De heren begonnen niet zo best, en willen er ook niet meer over praten. Gelukkig werd de damesdubbel  gewonnen, en wel in 2 sets! Koen had er zin in en zat lekker in de wedstrijd tegen Walter en won overtuigend in 2 sets. Daarna maakte To het heel spannend. Verloor de 1e en won de 2e set. De 3e set ging gelijk op, maar dit keer wist To het hoofd koel te houden en won met 22-20. Helaas lukte dit Emiel niet, hij verloor in 3 sets. Tussenstand 4-2 in ons voordeel, dat gaat de goede kant op, gaan we vandaag flink punten binnenhalen?

De mix van Koen en Anneke was heel spannend, de 1e set werd net aan verloren met 20-22, de 2e overtuigend gewonnen met 21-9,  maar de 3e was op eind toch weer zenuwslopent. Op de stand 20-19 in het voordeel kon het laatste punt niet gemaakt worden. Na een spannende rally, werd het toch nog 22-20 voor Bios! Ook Emiel en To wisten hun mix in 3 sets te winnen dus einduitslag 6-2. Wat een mooi einde van 2015. Dit geeft moed voor de laatste wedstrijden.

De eerste tegenstander in het nieuwe jaar is Pijnacker, die staan net boven ons. Daarna moeten we nog tegen nummer 1 en nummer 3, maar  hier zijn we zeker niet kansloos tegen.

Iedereen gezellige feestdagen en een sportief 2016 gewenst,

Team 1

20/12/2015 bas
  • Tank en Schenk!