IJmond 6 – BC BIOS 2

Oeps, paniek! De competitie is ineens weer doorgestart. Dus vrij kort na de persconferentie stond er 8 februari weer een wedstrijd op het programma van BIOS 2. Maar dat paste niet helemaal in het schema van de team-2-spelers. Op een gegeven moment ontwent het blijkbaar als de competitie een tijdje stil ligt. Wil Nekkers had in ieder geval een vakantie gepland, dus die kon echt niet even heen en weer komen. Gelukkig waren Marieke Ipema, Ingrid Strien, Corné Hoek en Bart Giesbers wel beschikbaar. Met Anja Vink als tijdelijke verrijking van het team kon Noordwijk dus toch volgens het kersverse oude (?) schema acte de présence geven in IJmuiden. Ja ja, je leest het goed: IJmuiden. Van Rijnsburg via Noordwijk naar IJmuiden was toch een krap uurtje tuffen – eh elektrisch zoemen, wij rijden duurzaam – naar de home base van Tata steel. Overigens reden we niet helemaal duurzaam, onze mascotte en inmiddels ook manager Marjolein Vink (geen familie) ging ook mee. Dus met zes personen op pad!

Corné en Marjolein waren zeer ruim op tijd vertrokken en stonden rond half 8 bij de juiste sporthal. Of onze manager is nog in opstartfase of de overtuigingskracht van Corné is erg groot. Ze hadden ergens gemist dat de aanvangstijd om 20.00 uur was… Gelukkig konden ze even blijven kijken bij een (veteranen) korfbalwedstrijd (nee Corné, geen handbal) voordat ze Marieke, Anja, Ingrid en Bart binnen zagen komen. En nadat IJmond de zaal had omgetoverd in een badminton strijdperk, konden we beginnen.

We kunnen wel zeggen: de wedstrijd zelf was zeker geen koude start. Het korte verhaal is: BIOS 2 kon met een 5-3 overwinning naar huis! In het iets langere verhaal staan we ook even stil bij de persoonlijke resultaten. Om maar met de deur in huis te vallen: Anja bleek een meer dan uitstekende invaller. Ze speelde drie wedstrijden en won de single en het damesdubbel met Ingrid. Dat dames dubbel ging niet helemaal vanzelf, het was de enige wedstrijd die tot drie sets verlengd moest worden. De cijfers van de tweede en derde game waren overigens wel afgetekend. Ingrid won zelf ook haar single en bleef deze dinsdag in het verre Noord-Holland ongeslagen, net als Marieke die samen met Corné de mix won. Het herendubbel van Corné en Bart bracht niet waar de heren op hoopten. Misschien even wennen aan de omstandigheden, aan de shuttle en aan het wedstrijdritme? Ze zaten er niet lekker in en konden geen vuist maken. Al met al was de 5-3 winst wel een goede start na zo’n lange periode waarin er weinig gespeeld kon worden. Een knappe prestatie dus. Bij vertrek merkten we toch nog wel de naweeën van de pandemie. Waar normaalgesproken een speelavond gezellig wordt afgesloten door met beide teams samen wat te drinken en te snacken, paste dat nog niet in de mogelijkheden van begin februari. Na het douchen was het een kwestie van verzamelen in de gang en samen naar de auto’s.

Nog even een appje aan Wil om het goede nieuws van de winst te delen en dan het licht uit.

05/04/2022 Ian Prins
  • Tank en Schenk!