Martinus Aveen 5- BC BIOS 1

Zondagochtend 2 oktober om half 9. Petra dacht dat het om 9 uur was dus Ian en Petra stonden om tien voor 9 al bij de sporthal in Aalsmeer. We spelen tegen een team uit Amstelveen, maar ze spelen hun wedstrijden in Aalsmeer. Ook space shuttle heeft hier banen gehuurd. Een drukte van jewelste op de zondag. De kantine was eerst nog dicht, gelukkig werd er snel koffie gemaakt toen jacqueline er was. Zij had gisteren al van 8 uur sochtends tot 12 uur snachts bardienst gedraaid zei ze.

De herendubbel was spannend en werd gelukkig gewonnen met 25-27 en 17-21. Het was een tactisch spelletje en weinig rammen voor de heren. De damesdubbel werd gespeeld tegen een invaller Anita, de teller deed namelijk niet mee door een blessure. Helaas werd deze partij met 21-17 en 21-19 verloren. Petra hoopte op een derde set maar dat zat er niet in. Wel een leuke pot.

Sebastiaan kwam in zijn single terug van een grote achterstand, hij stond met 11-2 achter maar wist dit in een waar spektakel om te draaien in een 21-23 overwinning. Er word veel geplaatst en het zijn lange rally’s met veel smashes en snelle dropshots. De tweede set verliep minder goed en die verloor hij met 21-15, gelukkig kon hij de partij in de derde set wel naar zich toe trekken. Die werd gewonnen met 16-21. En dit alles zonder zijn stappenteller. Die ligt nog op het kleedje in de badkamer. Sebastiaan heeft een competitie met andere stappentellers. Hij stond voor maar na vandaag niet meer helaas. Ian wint zijn single in twee sets 17-21 en 12-21. Goed gedaan. Petra verliest haar single, ze had toch betere verwachtingen van haar wedstrijd. De service liep slecht en ze werd hier en daar weggeslagen. Ze speelde tegen een linkshandige, daar heeft ze altijd moeite mee. In twee sets verloren met 12-21 en 14-21. Nu mag Ilse aan de bak. De eerste set verliest ze met 12-21, maar de tweede set wint ze met 18-21. Ze heeft moeite om de shuttle achterin te krijgen en de service loopt ook niet zo lekker. Helaas verliest ze de derde set.

Tussenstand 3-3, nu moet het in de mixen gebeuren. Bij Ian en Petra begint het slecht en de eerste set word dik verloren, na wat aanpassingen in het spel weet Petra nu bijna elke keer op de goede plek te staan en worden de tweede en derde set maar ruime uitslagen binnengesleept. De derde set was zelfs 6-21 voor Bios. Sebastiaan en Ilse laten het in de eerste set ook liggen, maar weten het in de tweede en derde set wel te laten zien.

Einduitslag 3-5 voor Bios. De eerste drie wedstrijden gewonnen, een prima begin van de competitie.

03/10/2022 Ian Prins
  • Tank en Schenk!