VERSLAG DAMES 2 TEGEN LEIDEN

Van onze verslaggever en coach. Rond half acht verschijnen alle dames in de kleedkamer. Omgekleed gelijk de baan op en aan de slag. De eerste damesdubbel wordt gespeeld door Michaela en Regina. Vorige week heeft dat goed uitgepakt. Never change a winning team. Helaas schiet de kramp er bij Regina al vroeg in. De eerste set winnen de dames met 21-18, maar de tweede en derde set gaan verloren. Het wordt nog even spannend met een stand van 20-20 in de derde set, maar de dames van Leiden winnen met 22-20. Marianne en Wil spelen de tweede damesdubbel. Zij hebben nog nooit samen gespeeld en het is dus even wennen in de eerste set. Maar de tactiek is snel bepaald en in de tweede en derde set zijn de dames ijzersterk. Wil in de voorhoede en Marianne als midden-mid. Na twee spannende sets staat het gelijk, 1-1.

Vervolgens is het de beurt aan Michaela en Marianne in de single. Beide dames spelen goed, maken weinig fouten en slaan de shuttle strak naar beneden. Michaela wint de eerste set met 21-14. Toch is ze niet tevreden over haar eigen spel en alle zeilen worden bijgezet om het in de tweede set beter te doen. En dat lukt. Michaela is haar tegenstandster in de tweede set de baas en staat op de helft al voor met 11-2. Uiteindelijk wint zij de set met 21-7. Vooraf is Marianne wat gespannen, omdat ze haar tegenstandster kent. Maar gelukkig blijft ze deze zenuwen goed de baas en wint ze in twee sets.

Aan Wil en Regina te taak om de voorsprong van 3-1 uit te bouwen. Ondanks het feit dat Regina last heeft van haar kuiten maakt zij er toch een spannende wedstrijd van. De eerste set wint ze met 22-20, maar in de tweede set laat haar tegenstandster Regina goed lopen. In de derde set knokt Regina zich terug, en staat na de kantwissel met 11-6 voor. Deze puntenreeks drukt ze door en Regina wint met 21-13. Wil speelt tactisch erg goed, maar ook haar tegenstandster weet goed raad met de shuttle. Hierdoor verliest Wil de eerste set met 21-9 en ook de tweede set wordt verloren.

Michaela en Marianne spelen samen de derde dubbel. De eerste set gaat erg goed en wordt door de Rijnsburgse Biosers gewonnen met 21-16. Het begin van de tweede set is matig en de dames staan al snel een aantal punten achter. Gelukkig vechten de dames zich terug, mede door een aantal mooie, aanvallende ballen van Marianne. De service van Marianne is vandaag fenomenaal, ze lukken allemaal. De dames blijven tot het eind toe vechten en winnen knap in twee sets. Regina strompelt echt over de baan, dus Petra is ingeschakeld om Wil bij te staan in de dubbel. Gelukkig is er voor Petra compensatie aangevraagd, zodat zij in team 2 mag invallen. De eerste set wordt gewonnen door de dames uit Leiden. Toch blijven Wil en Petra qua punten dichtbij hun tegenstanders. Helaas komen de dames ook in de tweede set tekort.

Een mooie 5-3 overwinning voor het damesteam van BC Bios/BC Rijnsburg.