Vandaag op naar Veglo 5 tegen BIOS 1 in de 3e klasse. Eerst zal ik ons team even voorstelen:

Nico de Mooij
Ron Koeman
Lily Gijsen
Petra Witteman

Bekend van vorig seizoen, toen nog team 2 maar het 1e team van vorig jaar speelt niet meer hier. We startten goed. Met 2 sets wonnen de dames met 21-14 en 21-17. Een heerlijke start. De heren Nico en Ian winnen in drieën met spectaculaire slagen en een bijna-botsing, maar de communicatie was gelukkig goed (21-15, 14-21 en 21-17). Lily is getart met de 1e singel, lekker harde slag, 14-8 voor, ze vraagt zich af of ze ver uit zijn, haar service. We gaan even opletten. Nu slaat ze de shuttles in, 21-12 gewonnen. 2e set 11-9 voor en doorgezet naar 21-17. Ian die gelijktijdig met Lily was gestart laat zich bijna omkopen om te blijven zitten maar dat mag niet van Petra (zoals hij zelf zegt J). Ian stond 8-11 achter en liep pruttelend op de baan. Eerste set wel gewonnen met 21-19. De tweede set, heel spannend, maar helaas na 4 matchpunten verloren met 22-24. Op naar de derde set. Ian had nog genoeg over en won uiteindelijk met 21-16. Voor Petra was de eerste set een makkie. 21-9 gewonnen. Staat lekker te spelen. Tweede set had ze wat meer tegengas maar ze won wel met 21-15. YES, de eerste overwinning is een feit, 5 punten al in de tas.

Nico speelde de tweede single. Hij begint lekker, aanvallend en veel op de backhand van de tegenstander. Tegenstander Robert is vanochtend geland op Schiphol vanuit Indonesië. Het gaat gelijk op en helaas 20-22 verloren de eerste set. 2e set opent Nico gelijk met een snelle drop (tip van Ian) en ja punt! 2e set was ook weer spannend, 18-18, 19-19, en 21-19 gewonnen. Derde set was je raad het al ook weer spannend met hele lange rally’s. Nico kwam op een voorsprong van 20-18 maar helaas na een paar slechte ballen en zelf toen nog lange rally’s verloren met 20-22. De 1e mix van Ian en Lily begon goed. Eerste set werd gewonnen maar de tweede set sloeg nergens op dus weer een drie-setter. Derde set gewonnen met 21-16. Nico en Petra was de tweede mix. Dat ging wat gemakkelijk. Bij de tegenstander was de puf er al uit. 21-12 en 21-16 waren de setstanden.