Vlietwijk G1 – BC BIOS G1

“O ja, dit was Roodkapje! Daar moesten we krabben.”

Blijkbaar hebben bijzonderheden op de badmintonavonden van het BIOS-team een zekere magische kracht op het geheugen. Stel je voor, je zit met elkaar in de auto. Je probeert te bedenken welk team – in dit geval EVBC Vlietwijk uit Voorschoten – het ook al weer was waar je tegen moet. En welke zaal het ook alweer was. Met een aantal jaar badmintonervaring bouw je toch een historie op. Maar soms heb je niet in een keer een beeld voor ogen. Tot je op herkenningspunten stuit. Bijvoorbeeld het parkeerterrein van de zaal in Voorschoten. Marieke riep meteen: “Daar moesten we de vorige keer krabben, toen was het heel koud.” En op weg naar binnen: “Dit was toch die zaal van Roodkapje?”. Weet je dat niet meer, zoek dan even terug in de voorgaande wedstrijdverslagen. Voor BIOS was dat een zeer bijzondere avond.

Deze keer zagen we al snel dat we ons moesten schamen dat we niet meteen de spelers voor ogen hadden. Vlietwijk is een zeer gezellig team én een team dat hele nuttige dingen doet voor BIOS. Zo wisten zij vorig seizoen nuttige punten af te snoepen van de kampioensconcurrent van BIOS. Met een kampioenschap van BIOS als gevolg. En dit seizoen wist Vlietwijk, net als BIOS, twee maal een gelijkspel af te dwingen bij Hillegom. Waarschijnlijk net de cruciale punten om ervoor te zorgen dat Hillegom de eerste plek moet gaan afstaan aan BIOS of Sassem. Maar wie weet. Kortom, een mooi weerzien. Ook een nieuw gezicht: Hedwig was een invaller. Overigens zagen we al na 2 slagen dat ze echt niet de straat geplukt was, een geduchte tegenstander!

Voor het dubbelspel was het even afwachten welke van de 3J’s van Voorschoten zouden spelen tegen Corné Hoek en Bart Giesbers. Dat bleken Jan en Jeroen te worden. John zou de beide mix-wedstrijden spelen. Corné en Bart wisten deze openingswedstrijd prima te pakken, waarbij zeker de tweede game een sterk staaltje Noordwijks (Rijnsburgs) badminton was. Voor Bart betekende dit een bevestiging van zijn keuze voor een nieuw racket dat hij inwijdde bij deze wedstrijd. Marieke Ipema en Marjolein Hoek-Vink hadden het moeilijker in het dubbelspel, zij verloren de eerste game. Wel nipt, dus het was voor de dames wel duidelijk dat er meer in zat. En dat klopte: 0-2. De sterke mix van Corné en Marieke is eigenlijk altijd wel goed voor een punt, ook nu was dat het geval. Ook Marjolein en Bart maakten er een goede en vooral tactisch scherpe wedstrijd van. Dat leidde soms tot lange series punten, het leek wel snooker. Na deze 0-4 voorsprong voor BIOS, begon het toch een beetje te piepen en uiteindelijk te kraken en te barsten. Corné en Marjolein sleepten met 21-19 nog net een twee-games-overwinning uit. Maar Marieke en Bart hadden het moeilijk. Laten we zeggen dat het een kwestie was van ‘dubbele mixed signals” was. Nu denk je misschien: “Huh?”. Dat kan kloppen, dat hadden Marieke en Bart ook. Speelden ze nu een mix-tactiek, een dubbeltactiek, een combinatie of eigen niets van dat alles tegen het geslepen duo uit Voorschoten? Of was die onduidelijkheid de reden dat het Noordwijkse duo niet tot de eigen kracht kwam? Of was het andere koppel gewoon een maatje te groot? Onder de streep was het een duidelijke winst voor de thuisploeg. Maar, BIOS ging opnieuw met 5-1 winst naar huis. Niet zomaar natuurlijk, zoals het hoort sloten de teams de avond gezellig af met een hapje en een drankje (of twee). Kortom, een uitslag waardoor Corné zingend op weg ging naar de auto. Of dat nu kwam door het stukje muzikale educatie in de kleedkamer (hij kende Marillion en Fish niet??)?

Het zou kunnen dat je de naam Wil Nekkers miste in dit wedstrijdverslag, die was (weer ) aan het genieten van een vakantie. Volgende keer doet ze weer mee tegen Spotvogels. En dan tot slot de

kraker tegen Dynamo Sassem, dé concurrent voor het kampioenschap. BIOS staat 7 punten voor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Het schema is in het voordeel van BIOS: de nummers 2 en 3 spelen onderling, en daarna speelt Sassem tegen de nummer 5 en BIOS tegen de nummer 6. De slotwedstrijd zal naar verwachting in Sassenheim de beslissing gaan brengen.

11/06/2023 Ian Prins
  • Tank en Schenk!