Zeemeeuwen 7 – BC BIOS 2

Met Siegfried op de schouder…

Siegfried is onze trainer. En het gebeurt meer dan eens dat recente trainingen uitstekend doorwerken in de wedstrijden. En misschien denk je: “Na één keer? Hoe dan?”. Tsja, dat kan ik je niet vertellen. Maar ik zie wel het resultaat. Of het nu gaat om kort netspel, om het blokken van een smash of tactisch plaatsen in een mix. We laten het gewoon zien in de competitie. Zo ook donderdag 29 september uit tegen De Zeemeeuwen uit en in ’s Gravenzande. Best een eindje rijden trouwens, je zou bijna gaan meeleven met al die mensen die voor hun werk de veilingroute moeten rijden. Maar – weer even on-topic – wat was het dan dat van de training direct zijn weg zocht in de wedstrijd? Nou, dat was het plaatswerk in de mix. Dat was hét onderwerp in de training van de dinsdag ervoor. En prompt zag je dat terug in de wedstrijd.

Het was een dolle donderdag in ’s Gravenzande. Bart Giesbers speelde de week ervoor al een game tot ver in de verlenging: 27-25, nu gebeurde dat weer. Hij speelde samen met invaller Ron Koeman de herendubbel. De tweede game kwam precies tot deze score na een eerste game die nog met 21-16 werd gewonnen. Een degelijke wedstrijd tegen een linkshandige en een zeer snelle speler. Een snelle speler die het Ron ook in de single moeilijk maakte. De game-standen 12 en 14 tonen dat niet, de rode koontjes van Ron wel. Corné Hoek kon er deze week niet bij zijn. Hij liet een vakantie in Italië voorgaan op de wedstrijd. Wie doet dat nu zou je zeggen? Heel eerlijk: zou ik ook doen als ik moest kiezen…

De damesdubbel was ook een zeer spannende wedstrijd. De eerste game wisten Ingrid Strien en Wil Nekkers ternauwernood met 24-22 naar zich toe te trekken. De tweede game was iets ruimer, maar ook dat waren maar vier punten verschil. Vooral de sterke dame Paula liet zich gelden. Dat merkte Marieke Ipema ook in haar single als eerste dame. Na een welverdiende vakantie in Engeland was dit net te veel van het goeie en mochten de Zeemeeuwen een punt bijtekenen. Dat bleek ook het enige punt te blijven voor de thuisclub. Ingrid en Bart wonnen beiden vrij eenvoudig hun single. Ook Marieke en Ron hadden een relatief geplaveid pad naar de winst in hun mix. Wil en Bart mochten de laatste wedstrijd voor hun rekening nemen. Een zeer spannende wedstrijd met goede combinaties, actief netspel van Wil en veel loopvermogen van Bart. De eerste game keken ze continu tegen een achterstand aan, maar toonden ze stalen zenuwen. Met 21-19 winst als resultaat. En ook de tweede game werd zo spannend: 24-22 voor de Noordwijkers. Met dank aan het spelinzicht dat Wil en Bart lieten zien, zoals gezegd: geïnspireerd door de training van Siegfried! Op naar de volgende wedstrijd!

03/10/2022 Ian Prins
  • Tank en Schenk!